Arif Çetin

Arif Çetin

Adrian'ın Gecesi

İki de iki oldu. Eskişehirspor'dan sonra Antalyaspor'u da puansız bıraktı bordo mavili ekip. Trabzonspor'da düzelme var. En azından ligin ilk yarısındaki vurdumduymazlık giderilmiş. 2012 -2013 sezonunda rakibe baskı yapan, ısıran bir doksan dakika hatırlamıyorum. Yeterli mi? Hayır. Ama şu anki gidişat olumlu.

Teknik heyetin maç öncesinde Sapara'nın yanında Alanzinho ve Adrian'ı dönüşümlü olarak  düşünmesi, kuşkuları arttırdı. Antalyaspor'un üçlü orta saha yapısı karşısında bu kurgu çökebilirdi. İlk yarının en etkili orta saha oyuncusu Aissati'nin adeta yokları oynaması, ilk yirmi dakikada orta sahadaki fiziksel eksikliği hissettirmedi.

HAKEM FACİASI

Daha üçüncü dakikada Emre Güngör'ün son adam olarak topa elle müdahalesini sarı kart olarak değerlendiren hakem Hüseyin Göçek,  aslında  maçı nasıl yöneteceğinin sinyallerini verdi. FİFA kokartına sahip ve bu unvanını geçtiğimiz hafta yenileyen bir hakem nasıl olurda bu tür kararlar verir. İkinci penaltıyı kartsız geçmesi, Adrian'ın sarıları tam bir felaket. Hakem Hüseyin Göçek, MHK seminerden gelip bu maçı yönetti. İyi ki devam eden bir seminer var. Bir de seminer olmasa, vay halimize…

Adrian'ın ustalık eseri golü  Trabzonspor'u rahatlattı  ama rehavete de neden oldu. Yirminci dakikadan itibaren Antalyaspor daha fazla göründü. Trabzonspor savunması dikkatli davrandı ve ilk yarı bu şekilde tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA HERŞEY VARDI.

İkinci yarıda futbol adına yok yoktu, Penaltılar, goller, kırmızı kartlar, pozisyonlar… Antalyaspor daha istekli başladı. Trabzonspor kötü yakalanacak derken, Deniz'in Olcan'a yaptığı müdahale sonrasında kazanılan penaltı atışını Sapara kullanamadı. Trabzonspor'un birinci penaltıcısı Sapara değil, Adrian olmalı. Bu şansı kullanamayan bordo mavili ekip öyle bir gol yedi ki, evlere şenlik. Mustafa Yumlu ve Celustka gibi iki uzun oyuncunun arasından Isıac'ın kafa vurması Trabzonspor'a yakışmadı.

İkinci penaltı kararında yine kırmızı kart çıkmadı. Ama Adrian gereğini yaptı. Ardından ikinci sarı kartta oyun dışında kaldı. Bu dakikalarda teknik ekibin başarılı ve akılcı hamleleri geldi. Gol öncesindeki Halil- Emre, kırmızı kart sonrasındaki Colman- Janko ve Alanzinho- Vittek değişiklikleri yerindeydi. Bu tercihler, hem oyun olarak hem de skor olarak kendini gösterdi.

Adrian, Celustka, Serkan ve Olcan iyiler arasında yer alırken, beklenileni veremeyen isimlerin başında ise yine Halil Altıntop vardı.

Sonuç olarak; Trabzonspor iyi oynadı. Beşiktaş maçında verdiği ışığı devam ettiriyor. Umarız istikrar anlamında da başarı sağlar. İkinci yarı itibariyle en nemli hedef olan kupa mesaisinde, gruplarda favori görülen iki rakibi de yenmek başarıdır.

Darısı 1461 Trabzon'un başına…                

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR