Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

“ Adamdır “ denilecek birisi !..

Bir yaz sonuydu, köylerde incir dallarından, Maranzul incirleri sarkıyordu.

   1982 yılında Akçaabat‘ın Darıca beldesi kıyılarında, çarşaf gibi denizde oltalara iri

hijyen-hali.jpg

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

Sarganlar’ın vurduğu günlerde dünyaya gelmişti.

   Mahalle arasındaki  5’te half- tıme, 10’da biter maçlarından sonra, Darıca Gençlerbirliği takımda ilk kez lisanlı olarak futbolla tanıştı.

   Sırası ile Erzurum Demirspor, Trabzon Tütünspor, Değirmenderespor, Trabzon Karadenizspor ,Ofspor'da ve Ünyespor’da forma giydi. Ön libero oynuyor. Orduspor ile 2010 sezonunun ara transfer döneminde anlaşma sağlamıştı.

                                               *   

   Orduspor formasıyla  ilk karşılaşmasına 27 Ocak 2010 tarihinde Türkiye Kupası'nda ne tesadüf ki, Trabzonspor karşılaşmasıyla çıkmıştı. 2012-2013 sezonunun yaz transfer döneminde ise yani bir yıl önce , 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'a transfer olmuştu.

   Takım kaptanı olarak başarılı bir sezon geçiren ve beyefendi kimliği ile dikkatleri üzerine çekmişti. Aynı zamanda evli ve 8 aylık bir erkek çocuk babası. 1.78 cm boyunda, 79 kg ağırlığında, onunda benim gibi saçları yok.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Spor Akademisi mezunu.

Biten bu sezon un başında ilk 11’ e girmekte önce zor haftalar yaşadı. Formayı kaptıktan sonra da bir daha bırakmadı ve kaptanlık pazı bandını da koluna taktı.

61 numaralı formayı hemen hemen bir çok maçta başarıyla giydi.

Ayda Bin 500 lira maaş aldı. Bir yılda taksit taksit aldığı toplam da, sadece 150 bin liraya oynadı.

                                              *

Sahada 90 dakika ayak basmadık yer bırakmadan koşan ve tam bir mücadele örneği sergiledi, Şimdi ise A takıma alınmadı . Ankaraspor’dan ciddi bir teklif aldı. Yıllığı 350 bin lira ya 2 yıllık sözleşme karşılığında, gitti, gidecek. 1461 Trabzon takımıyla olan sözleşmesi 1 yıl daha devam ediyor.

1461’in istifa eden çok başarılı yönetiminden biri olan Çoşkun Kantekin’in ‘ Adamdır ’ dediği kişi.

 Ankaraspor’un başına geçen Osman Özköylü onu ısrarla istedi. Mustafa Akçay ise kendisini A takıma almak yerine ‘’ Ankaraspor’a gitmek istersen bonservis konusunda yardımcı olurum ‘’ dedi.

Yaşı 31 imiş ? diyorlar, Ya Zokora’nın yaşı kaç ?  ‘ 33 ’  Zokora,  onun gibi , adam gibi oynadı mı ? ‘ Yok ‘,  Yüreğini sahaya koydu mu ? ‘Yok’, Rakibin kramponlarına kafasını uzattı mı? ‘ Yok ‘ …

emrullah.20130618182052.jpg

Zokora, yılda yaklaşık ne alıyor, 4 trilyon lira evet, evet yanlış duymadınız, 4 trilyon lira para alıyor. Şimdi de takımdaki bir kaç yabancı futbolcu arkadaşı ile beraber ödemeleri gecikti diye, kulübe protesto çektiler, belli bir tarihe kadar da ödeme yapılmazsa. dosya FİFA’lık olacak.

                                              *

Kendisi  olsa  idi bu kulübe, yani kulübüne protesto çeker miydi ?  ‘ Hayır ‘…

10 tane takımım olsa, 10 takımımın hepsinde de, 18 kişilik kadroda her zaman yer alır. Kim mi ? Emrullah Kokoç.

 E, o zaman biz kendi çocuklarımıza ne zaman sahip çıkacağız arkadaş, başka takımlara uçup gittikten sonra mı ?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR