Arif Çetin

Arif Çetin

Abay katletti!

Akhisar maçı sonrasında yaşananların takımı nasıl etkileyeceği merak konusuydu. Mustafa Reşit Akçay'dan sonraki dönemde takımın başında kim olacaktı? Hami Mandıralı ile nereye kadar devam edilecekti? Tolunay Kafkas'ın ekstra motivasyonu maça ne katacaktı?

İşte tüm bu sorularla birlikte başladı Karabük müsabakası. Son haftaların formda golcüsü Emre kadroda. Zokora eski yerinde, yanında partneri Colman. Devre arasının flaş transferi Bourceanu ise kulübede, son maçın iyisi Özer ise sahada. 

Karabükspor'un iç saha performansı ile Trabzonspor'un dış saha performansına baktığınız zaman bordo mavili takım lehine olan hiçbir istatistik yok. Maçın başlarında Adrian ile gelen ortada yaşanan karambolde Emre'nin golü maçın daha rahat başlamasını sağladı. İlk yarıda topla birlikte harikalar yaratan bir Adrian izledik. Emre'nin ön bölgede yaptığı prese diğer arkadaşları da eşlik edebilse maç ilk 45 dakikada kopabilirdi. 

İkinci yarıda Adrian'ın aldığı her topta, en az iki Karabüklü oyuncu yanı başındaydı. Zokora'nın haftalardır, aylardır, yıllardır devam eden maç seçme hastalığı ve sorumluluk zaafiyeti kontrolün ev sahibi takıma geçmesini sağladı. Colman'ın dağınık oyunu da buna eklenince savunmasına iyice gömülen bir Trabzonspor izledik. Ard arda gelen iki Karabük golünü iyi irdelemek lazım. 

İlk golde Emre'nin rakip savunma oyuncusu Murat Akçay'ı takip etmemesi ve üzerine Onur'un boşa çıkması, ikinci golde ise Mustafa Yumlu- Enaramo eşleşmesinde Yumlu'nun rakibin koşu yolunu iyi kapatamaması ve hamle üstünlüğünü sağlayamaması rakip takımın kısa sürede öne geçmesini sağladı. 

Ardından Emre Güral'ın golü beraberliği sağladı. Trabzonspor'un Emre'ye sahip çıkmalı ve daha çok süre alması sağlanmalıdır. Daha öğreneceği çok şey var. Fizik olarak güçlenmeli, yenilen ilk goldeki hatasında olduğu gibi futbolun savunma yönününde olduğunu hatırlaması gerekir. 

Gelelim son dakikaya...

Geçtiğimiz hafta Sivaspor-Fenerbahçe maçında çizgi hakemlerinin rolleri epey tartışıldı. Neden, çünkü futbola yön veren baronların canı yanmıştı. Maç 2-2'ye gelmişken sol taraftan ceza sahasına giren Olcan'ın İshak tarafından indirilmesine hem çizgi hakeminin hem de Süleyman Abay'ın sessiz kalması hiçbir mazeretle izah edilemez. Eğer penaltı değilse Olcan'ı ikinci sarıdan atması gerekirdi. Ona da cesaret edemediler. Yazıklar olsun...

***

Zor günler geçiren Trabzonspor'un Karabük deplasmanında alacağı üç puan Juventus maçı öncesinde büyük moral olacaktı. Ancak herşeye rağmen, sahada kaçak güreşen yıldız isimlere rağmen alınan bu skor mevcut atmosferde iyidir. 

Son not olarak Karabükspor'un sağ ve sol savunmacıları Erdem ve İshak'ı gelecek sezon için izlemeye devam etmek gerekir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR