Osman Kanber

Osman Kanber

61 bin yetmez! hedef 19.649

Olimpiyat stadında 61.000 seyirci Trabzonspor taraftarının geçen haftaki hedefiydi.

İBB maçı galibiyeti kadar Olimpiyat stadındaki manzara da muhteşemdi. Seyirci ne kadardı? kesin bir rakam yok ama diyelim ki 60 bin taraftar vardı.

İyi de taraftarlık sadece olimpiyat şov ile olmuyor.

Olimpiyattaki İBB maçı öncesi Avni Aker’deki son Bucaspor maçı oynanırken skorbordda da ilan edilen "stadyumdaki seyirci sayısı 16.840".

Olimpiyat stadındaki manzara bizi gururlandırdı ama Avni Aker’i de unutmayalım.

Rakiplerine fark atan lider Trabzonspor İstanbul’da 60 bin kişiye oynarken kendi evinde stadı dolduramıyor ve 16 bin kişiye oynuyor. Bu Trabzonluya yakışmaz.

TFF'nin sitesine göre Avni Aker’in resmi kapasitesi 19.649 kişi.

Trabzon’da yaşayan Trabzonspor taraftarı şampiyonluğa inanıyorsa takımına desteğini göstermeli , misafir taraftara ayrılan alan hariç Karabük maçında ve sonraki haftalarda tek bir boş yer bırakmamalıdır.

Avni Aker’in  Skorbordundaki rakam bundan sonra  kesinlikle 19 binin altına düşmemelidir.

******

Karabükspor maçı eksikler yüzünden son derece kritik bir hale geldi. Ligin en iyi golcüsüne sahip olan ve en iyi futbol oynayan ekiplerinden olan Karabükspor Trabzonspor’u çok zorlayacaktır.  

Trabzonspor’da ise cezalılara firariler eklendi. Kim gitmiş niye gitmiş bunu şu aşamada tartışmanın Trabzonspor’a yararı yok. Sahaya çıkanlar en iyi mücadeleyi vererek bu takımın birilerine muhtaç olmadığını göstermek zorundadır.  

Bu olayların iyi tarafı alınacak derslerdir.  Trabzonspor ara transfer döneminde sadece eksikliklerini kapatmak için değil bu kaçaklara da güvenilemeyeceğini düşünerek gereken transferleri yapmalıdır.

Trabzonspor Karabük’e yenilebilir. Sonuçta en iyi zamanında lig sonuncusu Manisa’ya yenildi. Oynarsın yenilirsin. Ancak iki cezalı, iki firari ile Trabzonspor yıkılacaksa şampiyonluktan hiç bahsetmeyelim, başarıdan hiç söz etmeyelim.

Rakiplerimiz sezon boyunca çok sayıda sakatlıkla uğraştılar. O zaman demezler mi Trabzonspor iyi olduğu için değil sakatlıkla uğraşmadığı için birinci, çok sakatı olduğu için fener üçüncü, Beşiktaş beşinci, Galatasaray onuncu.

*****

Trabzonspor Olimpiyat stadında takımı ve taraftarı ile şampiyonluk provası yapmış ve Şampiyonluğa hazır olduğunu göstermiştir.

Hafta sonu yapılacak kongrede de başkan Sadri Şener Trabzonspor’u şampiyonluk yolunda zirveye taşıyabilecek yönetimi oluşturmalıdır.

Maçlarda yapılacak hataların kaybedilebilecek puanların telafisi vardır. Ancak böylesine kritik bir dönemde oluşturulan yönetimin şampiyonluk yolunda süreci iyi idare edememesi durumunda yaratacağı kayıpların telafisi yoktur.

Başkan Şener’in şampiyonluk yolunda Trabzonspor’a yapacağı en büyük yardım oluşturacağı yönetimdir.

İlk yarı sona ererken rakamlar Trabzonspor’un teknik kadrosu, futbolcuları ve taraftarının şampiyonluğa hazır olduğunu gösteriyor.  Oluşturulacak iyi bir yönetim ile Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıyacaktır. 

Bunu başarabilmek de Sadri Şener’in görevidir.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR