Arif Çetin

Arif Çetin

3 Puan ve Kadir kazanıldı

Ligde geride kalan üç haftada galibiyet alamayan Trabzonspor'un bu haftaki rakibi yeni hocasıyla ilk maçına çıkan Elazığspor'du. Avrupa'da yoluna emin adımlarla ilerleyen bordo mavililer için Doğu Anadolu takımı ölçü olamazdı. Hocasının yeni olması, oyuncular arasındaki kalite ve tecrübe farkı ev sahibinin üstünlükleriydi.

Trabzonspor'un 4-1-4-1 diziliminde ikinci dörtlünün tamamının sol ayaklı olması ilginç. Bu oyuncuların savunma yönünün zayıf olması rakip Elazığspor'u iştahlandırdı. Trabzonspor'un rakipleri orta sahayı rahat kontrol edebiliyorlar. Buradaki asıl gerekçe ise, savunma ile hücum hattının bağlantısını sağlayabilecek oyuncu eksikliği. Zokora, savunmaya yakın oynamayı tercih ederken, Yusuf, Adrian, Maluoda ve Olcan'ın ise daha çok hücumu tercih etmeleri birçok maçta sıkıntı yaratıyor.

Adrian, Olcan, Maluoda gibi topla oynamada becerikli ayaklara sahip Trabzonspor'un Elazığ gibi rakiplere karşı daha baskın oynaması gerekir. Bordo mavililer savunmasında kaptıkları topları hızlı kullanarak rakibini egale etmeye çalışıyor. Ancak bu oyun tarzı birçok müsabakada can sıkabilir, sıktı da…

İlk yarıda Yusuf'un golü ile öne geçen Trabzonspor'un rakibi karşısında net bir üstünlüğünü göremedik. İkinci yarıya daha istekli başlayan rakip Elazığspor, Giray'ın hamle eksikliğinden kazandığı penaltıyı gole çevirse, Mustafa Hoca'nın geleceğini daha çok konuşuyor olacaktık. Ama, şükürler olsun ki Trabzonspor'un hem sahada hem de saha dışında adam gibi adam bir kalecisi var. Onur Recep Kıvrak, penaltı pozisyonu ve sonrasındaki hamleleri ile birçok konunun ötelenmesini sağladı.

Ardından 90 dakika boyunca tek olumlu hareketini yapan Maluoda'nın ara pasında sezonun golcüsü Henrique'nin golü, maçın bitmesini sağladı. Ardından Olcan Adın ve Emre Güral'ın golleri  bordo mavililerin gol averajına yönelik hamlelerdi.

Kadir Keleş, bu sezon ilk defa Trabzonspor  forması giydi. Hem Olcan Adın hem de Aykut Demir'den daha iyi oynadı. İnşallah bu şekilde devam eder. Mustafa Akçay'ın Kadir Keleş için bu kadar neden beklediğini sormamız gerekecek. Emre'nin attığı golde yaptığı asist, Kadir için gecenin hediyesiydi.

Mustafa Hoca'nın Maluoda ısrarını hâlâ anlayamadık. Tecrübeli oyuncunun futbol geçmişine diyeceğimiz bir şey olamaz. Ancak şu haliyle yarardan çok zarar veriyor ve takımını eksik bırakıyor. Bir de Adrian ile aynı anda oynayınca Trabzonspor'un orta saha yetersizliği daha net ortaya çıkıyor. Mevcut form grafiklerine bakıldığında Adrian başlar, yetersiz kaldığı noktada yerini Maluoda'ya bırakır.

Bu ikiliye  Soner'in de eklendiği zamanlarda bordo mavili orta saha felç oluyor. Genç Soner'in oyuna daha faka girmesini, ağırlığını koymasını bekliyoruz.  Soner ise, sorumluluk almadan kendisine gelen topları en yakın arkadaşına aktarmaktan başka katkı sağlamıyor. Bu oyun anlayışı ile devam ederse forma şansı bulması zor olur.

Trabzonspor'un hafta içerisinde Legia deplasmanında önemli bir sınavı var. Alınacak puan yada puanlar Avrupa macerasının devamını sağlar. Ancak, Trabzonspor savunmasının ve orta sahasının merkezi alarm vermeye devam ediyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR