Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

15 dakikalık tempo!..

Hami Mandıralı, kendi saha ve seyircisi önündeki ilk sınavı nasıl kazandı? derseniz, bir cümle ile özetleyebilirim.

Tek santraforla oynama hatasını bırakıp, ikinci yarıya neredeyse 3 hücum oyuncusuyla başlayınca doğruyu buldu.

Karşılaşmanın 45 ile 60. dakikaları arasındaki, 15 dakika içerisinde kurduğu baskı 49 ve 57. dakikalarda Adrian ve Janko’nun ayaklarından gelen gollerle Trabzonspor’a galibiyeti getirdi.

                                 *

İtalya’da Juventus önünde Belaruslu angut ortak hakem Kulbakov’un, Olcan’ın bariz golünü vermemesiyle hak etmediği 2-0’ lık mağlubiyetle dönen Bordo Mavililer, bu maçın skorunu  bir an önce üzerlerinde atmak için başladığı Kayserispor maçının ilk 45 dakikasında rakibine oynama izni verdi.

Rakamsal olmasa da küme düşmeyi neredeyse garantileyen Kayserisspor’un sahaya yayılışı ve istekli oluşu, devreyi  Mijailoviç’in kafa golüyle 1-0 önde kapamasını sağladı.

Orta hakem Aydınus’un bu pozisyonda olmayan bir faul çalması sonucu ,serbest atıştan Kayserispor’a hediye ettiği gol, maç bitiminde bir işlerine yaramadı.

                                  *

Ligdeki son iki deplasmanında sahadan 3-0 yenik ayrılan Sarı Kırmızılıların ilk 45 dakikadaki görüntüsü, beni korkutmadı dersem yeridir.

Trabzonspor’da Bamba ve Malouda’nın sakat, Zokora’nın cezalı oluşu, bu karşılaşma için çok da önemli değildi ama konuk ekibin  cezalı ve sakat toplam 6 oyuncusu  Sefa, Simiç, Zırap, Alper, Sereno ve Nobre’den yoksun olması onlar için önemliydi.

İlk yarıda kaptan Onur’un gününde oluşu, belki de bu gece ev sahibi adına oyun ve skor açısından bir rezilliği önledi.

İkinci yarı takım olduklarını yapılan yerinde değişikliklerle de anlayan Bordo Mavililerde,  Colman ve Emre’nin yerlerini Henrique ve Janko’ya bırakması, galibiyetin habercisiydi.

                                   *

Trabzonspor’un uzun zamandan beri en formda olan oyuncuları Onur, Olcan, Mustafa ve Bosingwa’nın bu gecede  günlerinde oluşu, 3 puanın kazanılıp, ligde 33 puanla 7. sıraya yerleşmesine öncü birlik oldu.

Bordo Mavili takım özellikle kendi sahasında,  hatlar, mevkiler ve bölgeler arasında uzak ve kopuk oluşu ve yardımlaşmada geç kalma riskini ortadan kaldırmadığı sürece, oyun sistemindeki ve içindeki sancı devam eder.

Sanırım Hami hoca bu yarayı tedavi etmeye çalışacaktır.

Bu karşılaşma da skora her türlü etki eden  yan hakemler Serkan Ok ve  Aleks Taşcıoğlu, benden iyi puan alamadılar. Gözlemci Hasan Ceylan ne puan verir onlara bilemem.

                                  *

Özellikle değinmeden geçemeyeceğim, Trabzonspor’a transfer olup da imza töreni bile düzenlenmeden kendisini ilk 11 de bulan ilk futbolcu, Romen oyuncu Bourcenau oldu. İlginç bir durum!.. 

Sahada pek görünmüyor gibi ama yaptığı işler gerçekten geçer not aldı ve takımına katkı sağlamaya devam edecek gibi.

Bu arada da sol bek Kadir Keleş’ e bir nasihat etmeden geçemeyeceğim. Soldan gelen rakip topları, sol ayağının dışıyla uzaklaştırmaya çalışmayı bırak artık. Soldan gelen top, ters ayakla yani sağ ayakla uzaklaştırılır.

Kaç kezdir aynı hatayı yapıyorsun, sağ ayağın ne iş yapar? Sadece vücudunun dengesini sağlamak için mi duruyor?

                                                             *

Her şey bi tarafa, Trabzonspor zorlu bir seriye başlıyor.

Perşembe akşamı Juventus’u konuk edecek, ardından Konyaspor deplasmanı, peşinden Fenerbahçe Trabzon’da.

Taraftarlara çok iş düşecek.


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR