Gıdalar artık daha organik

Yıllarca üzerinde tarım yapılan toprak, sürekli olarak kullanılan kimyasal gübreler ve tarımsal ilaçlar nedeniyle organik maddece fakirleşmekte, buna bağlı olarak verimsizleşmektedir. Organik maddece zayıf toprağın üst kısımlarında kumlaşmalar, alt kısmın

Gıdalar artık daha organik
Yıllarca üzerinde tarım yapılan toprak, sürekli olarak kullanılan kimyasal gübreler ve tarımsal ilaçlar nedeniyle organik maddece fakirleşmekte, buna bağlı olarak verimsizleşmektedir.
 
Organik maddece zayıf toprağın üst kısımlarında kumlaşmalar, alt kısmında ise sert tabakalar oluşur. Toprağın su tutma kapasitesi azaltılıp, havalanması ve tava gelmesi zorlaşır. Toprağı sulama sayısı artar. Ayrıca toprakta biyolojik dengeyi sağlayan mikroorganizmalar azalır ve topraktaki besin elementlerinin bitki tarafından alınıp yararlanması engellenmiş olur. Toprağın verimli ve doğal özelliğine kavuşması için toprakta eksik ya da yetersiz durumda olan makro ve mikro bitki besin maddeleri ve organik maddelerin sağlanması gereklidir.
 
Önemi gün geçtikçe artan gıdaların organik üretimi, bir yandan insan sağlığı açısından önemli olmakla birlikte bir yandan toprağın ekolojik dengesini, verimliliğini ve kalitesini arttırmak konusunda vazgeçilmez bir önem kazanmaktadır. Bu güne kadar toprak verimliliğini artırmak amacı ile kullanılan sentetik ve kimyasal gübrelerin hem insan sağlığı açısından ve hem de topraklarımızın sağlıklı gelişimi açısından geri dönüşü zor tahribatlara yol açtığı bilimsel olarak ta anlaşılmıştır. Sağlığımız ve topraklarımız için tehdit unsuru olan bu uygulamadan vazgeçilip doğal yollarla üretim yapılması ancak üretime hayat veren gübrelerin doğallaştırılması yolu ile mümkündür. Bu anlamda ürettiğimiz organik yarasa gübresi tabiattan gelen en doğal ve zengin vazgeçilemez bir gübredir.
 
Yarasa gübresi nedir?
Yarasa gübresi canlı mikroorganizma, NPK element ve iz elementler oranları açısından bilinen en iyi kuş gübresi ve hayvansal menşeli en mükemmel gübredir. Ph ve tuz oranı oldukça düşük olup bitkiyi yakma tabir edilen sonucu kesinlikle vermez. Doğal yollarla mağara içinde biriken gübre uzun yıllar boyunca  kendiliğinden fermante olup ayrıca fermante işlemine tabi tutulmaz. Ancak içerisindeki zararlı patojen organizmaların  belirli tekniklerle ayıklanması için  fabrikasyon işleme tabi tutulması gerekir. Aksi taktirde toprak ve insan sağlığı açısından zararlı etkileri vardır. Ham şekilde toprağa kesinlikle uygulanmaz.
 
Kullanım alanları nerelerdir?
Akla gelen bütün tarım ürünlerinde, çiçekçilikte, peyzajcılıkta ve sera bitkileri üretiminde  bitkiyi beslemek için ve toprak faunasını canlı organizma ve elementler bakımından zenginleştirmek ve faunayı meydana getiren solucan, toprak keneleri gibi yararlı hayvanların tekrar topraklarımıza dönmesini sağlamak  için kullanılır. 
 
Kullanım sonrasında  kökleşmede, sürgün vermede, verimde, %40 ile %112 arasında artış görülür.  Ayrıca meyve ve sebzelerin büyüklüğü, tadı ve kokusunda doğallığa neden olur. İyi beslenen bitki dolayısıyla hastalıklara karşı direnç sağlayarak ilaç masrafını azaltır. Yarasa gübresi kendi hacminin yüz katı kadar suyu tutar, toprak hep nemlidir ve çatlama yapmaz, kökler toprakta sıkışmayacağı içinde kök gelişimi ve bitkinin besin ihtiyacını topraktan rahat almasını sağlar. Ayrıca yarasa gübresinin özü sinek ve böceklerden oluştuğu için zararlı haşerelerin bundan kaçarak toprak köküne yerleşmesini engeller. Bunların dışında gübrenin faydaları saymakla bitmez. Yarasa gübresi diğer gübrelerle birlikte ek olarak verildiğinde üründe artış ve kalite alınır. Bunun nedeni ise yarasa gübresinin bitki aktivatörü özelliği taşımasından dolayıdır.
 
Bitki aktivatörlerinin amaçlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.
1. Çok güç patojenlere karşı bitkilerin savunma sistemini uyarmak (Aşılama),
2. Fungisit etkililiğini arttırmak,
3. Bitkilerde diğer mekanizmaları uyarılması ile daha kaliteli ve daha fazla ürün elde etmek,
4. Sürekli kullanım da daha az pestisit ile daha fazla hastalık kontrolünün sağlanmasıdır. 
 
Ürün Yelpazemiz
Bitkilerin vejetatif büyümeleri esnasında gerek toprak altı ve gerekse toprak üstü uygulamalar için fabrikamız farklı kalitede ürün programı sunmaktadır.
 
1. Granül kalite  ( Kök besleme grubunda olup özellikle toprağa karıştırıldıktan sonra besin salınımını yavaş ve uzun vadede yaparak, bitki beslemesini düzenli konuma getirir)
2. Toz kalite ( sık ve dar alanlarda hızlı kök uygulamalarında kesin çözüm kalitesidir)
3. Pudra kalite ( Yaprak besleme grubunda olup, belli oranlarda sıvılaştırıldığında yaprak gübresi olarak son derece etkili çözüm sağlar, ayni zamanda yarasa çayı olarak  damlama ve yağmurlama sistemlerinde sorunsuz kullanım özelliği gösterir)  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam