Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır Turistik Tren Seferleri Başlıyor

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır turistik tren seferlerinin 17 ve 19 Nisan'da başlayacağını duyurdu. Trenler, bölgesel turizmi destekleyecek.

Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır Turistik Tren Seferleri Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır arasında yeni turistik tren seferlerinin sırasıyla 17 ve 19 Nisan tarihlerinde başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu yeni hatların, bölgesel turizmi canlandıracak ve vatandaşlara tarihi ve kültürel değerleri yakından görme fırsatı sunacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana demir yolları dahil olmak üzere ulaşım alanında gerçekleştirilen devrim niteliğindeki atılımlar ve yatırımlar sayesinde, Türkiye'nin yüksek hızlı demir yolu hatlarıyla tanıştığına dikkat çeken Uraloğlu, mevcut hatlarda da büyük yenilikler yapıldığını belirtti.

Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenleri, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilecek ve haziran ayına kadar seferler düzenleyecek. Her iki tren de 180 kişi kapasiteli, dokuz yataklı ve bir yemekli vagon içerecek şekilde tasarlandı.

Özellikle turistik trenlerin, günlük yaşama entegre edilen seyahat kalitesi artırılmış hizmetler olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu trenlerin ulaşım alışkanlıklarını değiştirdiğini ve büyük beğeni topladığını belirtti.

Ankara-Diyarbakır güzergahı 1051 kilometre uzunluğunda olup, seferler sırasında Malatya, Yolçatı ve Kayseri'de duraklayarak, bu şehirlerin tarihi ve kültürel değerlerinin keşfedilmesine olanak sağlayacak. Aynı zamanda 1262 kilometrelik Ankara-Tatvan güzergahında da Elazığ, Palu ve Kayseri'de benzer duraklamalar yapılacak.

Bilet fiyatları Ankara-Diyarbakır güzergahında yataklı vagonda gidiş için 9 bin lira, dönüş için 8 bin lira olarak belirlenirken, Ankara-Tatvan güzergahı için ise gidiş ve dönüşte 9 bin 900 lira ve 9 bin lira olarak fiyatlandırıldı. Yataklı vagonlar iki kişilik odalar şeklinde düzenlenmiş olup, konforlu ve keyifli bir seyahat vadediyor.

Bu yeni turistik tren hizmetleri, sadece bir ulaşım aracı olarak değil, aynı zamanda şehirler arasındaki kültürel iletişimi güçlendiren bir platform olarak işlev göreceği için büyük bir heyecanla bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam