Trabzon'da firmalara hijyen eğitimi verildi

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda işletmelerinin sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personele “Hijyen Eğitim Belgesi” almaları zorunluluğu getirmesinin ardından Trabzon’da ekmek ve ekmek çeşitleri üreten, sevkiyatım yapan ve satan k

Trabzon'da firmalara hijyen eğitimi verildi
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda işletmelerinin sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personele “Hijyen Eğitim Belgesi” almaları zorunluluğu getirmesinin ardından Trabzon’da ekmek ve ekmek çeşitleri üreten, sevkiyatım yapan ve satan kişilere hijyen eğitimi verildi. 
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyesi fırınlarda, ekmek ve ekmek çeşitlerini üreten, satan, dağıtım ve sevkiyatım yapanlar ile odaya üye market, büfe, bakkal vb. işletmelerde ekmek satışı yapan personellere yönelik “Gıda Hijyen Eğitimleri” düzenlendi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kontrol Müdürü Abdullah Sofuoğlu, eğitimin zorunlu kılındığını vurgulayarak alınacak olan belgenin beş yıl süre ile geçerli olduğunu ve bu sürenin sonunda tekrar bir eğitime katılmak zorunlu olduğunu söyledi. Bu eğitim sonucunda başarılı olarak sertifika alanların tebliğ kapsamındaki işyerlerinde çalışabilecek yeterliliğine kavuşacaklarını kaydeden Sofuoğlu, belgesi olmayanların bu iş yerlerinde çalışamayacaklarını ve yapılacak denetimler sonucu belgesiz çalışmaya izin veren yerlere ve kişilere yaptırım cezası uygulanacağını belirtti.
 
BEYAZ EKMEĞİN YANISIRA KEPEKLİ VEYA BUĞDAY EKMEK BULUNDURMA ZORUNLU
Yeni tebliğ ile ekmek ve ürünü çeşitlerinin; kasap, manav ve pazar gibi yerlerde satışa sunulmasının yasak olduğuna işaret eden Sofuoğlu, ekmek satışı yapan fırınlar, bakkal ve marketlerde insanlara alternatif sağlamak amacıyla en az bir kepekli ekmek bulundurması gerektiğine dikkat çekti. Sofuoğlu, bu çeşitlerden en az birini hem üreten hem de satan yerlerin bulundurmasının zorunlu olduğuna dikkat çekildi. Ürünlerin ambalajında üretin firma ve gramaj bilgilerinin bulunmasının zorunlu olmadığı, buna karşın ambalajda ürünün tuz miktarı veya “katkısızdır” gibi bilgiler bulunması gerektiği vurgulandı.
 
2.1 MİLYAR EKMEK İSRAFI ÖNLENMEK İSTENİYOR
Trabzon Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürlüğü şefi Yusuf Demirci'de ekmek israfı ile kampanyanın tanıtımını yaptı. Araştırmada ekmek üretiminin günde 101 milyon adet, tüketiminin ise 95 bin adet olduğuna dikkat çekti. Günde 6 milyon yılda ise 2.1 milyar adet ekmek israfı yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel