Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da Bjelica'nın 8 haftası, Avcı'nın 1 haftası!

Her ne kadar futbol açısından aman aman tatmin eden bir oyun olmasa da, oyun genel anlamda dengede geçse de, Trabzonspor'un buradan kazanarak çıkması değerli.

Abdullah Avcı'nın oyun anlayışını takıma benimsetmesi belli süre alacaktır.

Maç özelinde konuşursak, özellikle Bjelica döneminde neredeyse 8 haftada hiç göremediğimiz ön alan baskılarını sık sık gördük.

Trabzonspor'un attığı gol, bir şans golü gibi görülse de, Alanyaspor'un baskıya maruz kaldığı anda pas hatası yaptığına dikkat etmek gerek. Nitekim maç genelinde de Trabzonspor ön alan baskılarıyla fırsatlar yakaladı, ancak final pasları yeterli kalitede olmayınca skora dönüşmedi.

Oyun olarak, kısa vadede aman aman bir değişim olması zor olsa da, sahada bir plan dahilinde hareket etmeye çalışan bir takım vardı.

Abdullah Hoca'nın maç önü Bardhi için yaptığı "Kanatta oynatmak istemesek de mecburiyetten oynatacağız" açıklaması kıymetli. Muhtemelen Trezeguet sakat olmasa ya da elinde farklı bir opsiyon olsa, Bardhi'yi kanatta değerlendirmeyecekti. Trabzonspor, Bardhi'den bir kanat performansı alamıyor. Bjelica da bunda çok ısrarcı oldu, goller de atmasına karşın o pozisyonun gereklerini sahada yaptığı söylenemezdi. Hem Trezeguet'in dönmesi hem de Pepe'nin devreye girmesiyle oradaki sorun çözülecek gibi.

Orta alana gelirsek, hoca bu maç özelinde Berat-Mendy ile bir çözüm üretmeye çalıştı. Kısa vadede bir süre bu şekilde idare edilebilir ancak o bölgede oyun kurucu görevini üstlenecek, takımı çekip çevirebilecek kalitede bir isim mutlaka olmalıydı. Umut Güneş o katkıyı verebilir mi, zaman gösterecek. Ancak Trabzonspor oraya çok daha tartışmasız bir isim alabilmeliydi. Bu noktada bir transfer planlaması hatası yapıldı diyebiliriz. Abdullah Hoca'nın muhtemelen ara dönemde ilk talebi iyi bir 8 numara olacaktır.

Alanyaspor maçının, oynanan oyundan bağımsız galibiyetle neticelenmesi olumlu. Hoca, bir yandan takıma oyun anlayışını benimsetirken bir yandan da sonuçlara ihtiyaç duyacak. Trabzonspor'un sahada bir takım görüntüsüne bürünmesi için sonuçlar tetikleyici bir unsur olacak. Zamanla daha keyifli galibiyetler izleyeceğimizi düşünüyorum.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
SON YAZILAR