Canlı yayında çarpıcı sözler! "Trabzon'da herkes turizmi konuşuyor ama en büyük girdi..."

DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan açıklamalarda bulundu.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Haber61 TV'de Editör Masası programında Gazeteci Osman Şişko'nun konuğu oldu.

Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'da turizmin ön planda tutulduğunu ancak en büyük girdinin ihracat üzerinden sağlandığını ifade etti.

Ahmet Hamdi Gürdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde;

"EN BÜYÜK GİRDİ İHRACAT"

Bugün Trabzon'da herkes turizmi konuşuyor. İddia ediyorum, Trabzon'da en büyük girdi ihracat. 2022 yılında Doğu Karadeniz'de 1 milyar 445 milyon Dolar ihracatımız var. Trabzon'da ise bu rakam 1 milyar 93 bin Dolar. Trabzon'da fındık ilk sırada, ikinci sırada yaş meyve sebze, üçüncü sırada ise su ürünleri var. Ortalama olarak 131 ülkeye ihracat yapıyoruz. Son zamanlarda Rusya-Ukrayna savaşı biraz olumsuz etkiledi.

"BÖLGE VE İLİMİZ İSTEDİĞİ DESTEK ALAMADI"

Şu anda bölgenin en büyük girdisi ihracat. Turizmi konuşalım. Oradaki rakamlar girdi değil, sadece alışveriş. Trabzon, ihracatçının ve sanayicinin ikinci plana atıldığı bir il oldu. Bölgemiz ve ilimiz, sunulan projelerde merkezi hükümetten istediği desteği alamadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber