Bizim Veysel'den "Beton yol sorununa kökten çözüm"

Tonya Bağımsız Belediye Başkan Adayı Veysel Kurt yol sorununa değindi.

Bizim Veysel'den "Beton yol sorununa kökten çözüm"

Tonya Bağımsız Belediye Başkan Adayı Veysel Kurt, “Hedefimiz ucuz beton üreterek o yol bu yol değil tüm mahalle yollarını en uzaklardan başlayıp beton dökeceğiz” dedi.

Bağımsız aday Kurt: “2000 yılında Tonya'nın mahalle yollarında bir metre beton ya da asfalt yol yoktu. Stabilize yol için, Vakfıkebir ve Kale Yaylası’ndan malzeme taşınırken, 2005 yılında beton yol uygulaması başlatıldı. Lükstür, israftır tartışmaları arasında, 2014 yılına gelindiğinde, Tonya genelinde 113 km beton yol dökülmüş. Büyükşehirsiz, proje desteksiz, vekilsiz büyük başarı sayılır. Bir de ucuz beton üretmek ve daha çok yol dökmek için beton santrali satın alınmış.

Emekte, vizyonda bizim için değerli. Dökülen betonların kalitesi de takdirlik. Üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen ufalanma yok. Alınan Fol Beton Santrali ise müteahhittin birine kiraya verilmiş. Sorduğumuz meclis üyeleri, ne alınmış. Ne alınacak. Santral çalışıyor mu bilmiyor. Yakın taş ocakları, doğal dere malzemesi kullanılarak, yarı fiyatına beton üretme ve dökülecek yolların iki katını dökme fırsatı tepilmiş. Zor iştir diye kaçılmış. Ver kiraya al parayı. Yüksek faizle kredi alınıp yol dökülmüş. Dökülen yolun, yüzeyi iyi değil, sulama yapılmamış, yol ufalanıyor. Üstüne asfalt yapılmış. İki yıl önceki betonun üstüne asfalt yapılmış. Masraf mı israf mı?" dedi.

HALKIMIZDAN BETON YOL ŞİKAYETİ

Yeşil yoldan, Kadıralak Yaylalası’na, Karakısrak yaylasına gelen betonlar. Büyükşehirden gelen betonlar. 36 milyon borçlanarak alınan betonlar, Bütün bunlara rağmen halkın memnun olmadığını belirten Kurt: “Halk şikayetçi. Halkımız diyor ki; "Dökülen betonlar oya göre dökülüyor. 10 hanenin yolu dururken tek haneye yol döküyorlar. Üstelik yol da değil. Serender altı, damlalık. Benim paramla şahıs yolu yapılıyor. Hakkımı helal etmiyorum." Diyor.

Bir başka vatandaşımız; "Yolun dökülmesini istiyorsanız, yarı parasını siz vereceksiniz denildi. Mecbur kaldık verdik. Sonradan öğrendik ki bizim verdiklerimiz belediyede gösterilmemiş. Sanki hepsini belediye yapmış." diyor. Bir diğer vatandaşımız; "Dökülen betonlar sanki naylondan. Hemen ovalanıyor. Kalitesini kontrol etmiyorlar ya da ediyormuş yapıyorlar." dedi.

AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZI DAHA KONFORLU YAŞATMAKTIR

Kurt açıklamasını şöyle tamamladı; “Bu iddiaların, söylenenlerin elbet vatandaş seçimde değerlendirmesini yapar. Biz de takip ediyor, not alıyoruz. Aslolan, vatandaşı daha konforlu yaşatmaktır. Daha ucuz beton üreterek, kaynaklardan daha fazla yararlanarak, ayrım yapmaksızın, adil davranarak ve en uzak yerden başlayarak bütün yolları beton dökmeye çalışacağız. Hedefimiz o yol bu yol değil, tüm yollardır. Elbette adil. Elbette zamanında. Elbette kaliteli. Elbette yandaşsız. Elbette danışarak. Elbette buyruksuz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber