Trabzon yarış dışında kalamaz

Trabzonspor yönetim kurulu eski üyelerinden Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.Haber 61’e konuşan Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Türkiye Fu

Trabzon yarış dışında kalamaz

Trabzonspor yönetim kurulu eski üyelerinden Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haber 61’e konuşan Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun şu an kendisi için en çok ihtiyaç duyulan adalet mekanizmasını çalıştıramadığını belirterek, “Trabzonspor, özellikle şampiyonlukta rakipleri olan takımlara karşı oynadığı müsabakalar başta olmak üzere birçok müsabakada hakkı yenen taraf olmasına karşın, bugüne kadar Futbol Federasyonu ve onun kurulları tarafından aynı hatalı uygulamalara devam ediliyor olması Federasyona duyulan güveni derinden sarsmıştır.

EŞİT DAVRANMIYORLAR

Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlarda rakiplerine kasti tekme, dirsek ya da kafa atan futbolcular asgari cezalarla kurtulup bu futbolcuların en kritik müsabakalarda oynamasının önü açılırken, Trabzonspor’un son 3 maçında bordo-mavili futbolculara gösterilen kartlar ve bu kartlar neticesinde PFDK kararlarıyla ortaya çıkan men cezaları düşündürücüdür. Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra, UEFA Ligi ön elemesi ve bir de 6 maçlık Devler Ligi grup maçlarını oynayan futbolcuların, play-off sistemi yüzünden sıkıştırılmış ve hızlandırılmış maç trafiğiyle aşırı yorgunlukları yetmezmiş gibi, adil olmayan hakem ve PFDK kararları da eklenince Trabzonspor’un adeta yarış dışına itilmeye çalışıldığı izlenimi uyanmıştır” diye konuştu.

TRABZONSPOR FARKI KAPATIR

Bilgin, Trabzonspor’un devre arasında eksiklerini gidermesi halinde, rakipleri ile arasındaki puan farkını kapatabileceğine işaret ederek, “Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Bu hafta kazanılacak bir Orduspor maçı bile her şeyi değiştirebilir. Neticede 4’lü play-off sisteminde tüm takımların toplam puanlarının yarısı hesaba katıldığına göre sezon sonunda lider ile aranızda 6 puan fark da olsa bu fark 3 puana düşüyor ve kozlar 4 takımın kendi arasında oynayacağı maçlarda paylaşılıyor. O nedenle, ben Trabzonspor’u bu sezon da şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.   

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor