Şahin ödülünü Güneş'ten aldı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Spora yapılan yatırım, o ülkenin tanıtımına, o ülkenin geleceğine yapılmış en önemli yatırımlardan biridir'' dedi. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi tarafından, TB

Şahin ödülünü Güneş'ten aldı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Spora yapılan yatırım, o ülkenin tanıtımına, o ülkenin geleceğine yapılmış en önemli yatırımlardan biridir'' dedi.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi tarafından, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a, daha önce spor ile ilgili görevde bulundukları dönemlerde Trabzon ve ülke sporuna yaptıkları katkılardan dolayı ödül verildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten ödülünü alan Şahin, burada yaptığı konuşmada, bu akşamın kendisi için son derece anlamlı ve duygu yüklü anlar yaşadığı bir akşam olduğunu söyledi.

Bu nedenle TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban ve dernekte görev yapan herkese şükranlarını sunduğunu söyleyen Şahin, özellikle çok uzaklardan bu etkinliğe katılan diğer şube başkanlarına da teşekkür ettiğini kaydetti.

Sporun sadece sağlıklı kalmanın bir aracı olmadığını vurgulayan Şahin, ''Benim öteden beri savunduğum, inanıyorum ki tamamınıza yakınının katıldığı kanaatime göre, spor ülkelerin tanıtımında en etkili yollardan biridir. Spora yapılan yatırım, o ülkenin tanıtımına, o ülkenin geleceğine yapılmış en önemli yatırımlardan biridir'' diye konuştu.

Özellikle son yıllarda her alanda olduğu gibi spor alanında da Türkiye'nin önemli bir sıçrama içerisinde olduğunu anlatan Şahin, ''İstikrar olunca ülkede, bu ekonomiye de yansıyor. Arkasından ekonomik, sosyal istikrar da geliyor. Bu, yatırımları da etkiliyor. Eğer spor alanında geçmişle kıyasladığımızda son yıllarda çok önemli yatırımlar gerçekleşmişse, ülkemiz bir baştan bir başa çok yeni ve modern tesislere sahip olmuşsa, siyasi istikrarın yanı sıra özellikle spor yönetimi alanında yapılan yeniden değişim ve dönüşümün payı da çok büyüktür'' ifadelerini kullandı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığını yürüttüğü dönemde mesai arkadaşlarından birinin de dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay olduğunu dile getiren Şahin, bu dönemde spor yönetiminde köklü değişiklikler yapmak ihtiyacı hissettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

     ''Eski hamam, eski tas mantığı ile gittiğimiz takdirde sporda Türkiye'ye sıçrama yaptırmamız mümkün değildi. Birtakım yasal düzenlemelerle sporun, özellikle futbolun önünü açmak gerektiğini düşündük. Bu tabii 1992'den beri özerkti ama sadece futboldan ibaret değildir spor. Sporda topyekun gelişmeyi ve kalkınmayı yakalamanız gerekir. Bunun için spor eğitimi, tesis önemlidir. Ancak yeni statlar, salonlar, tesisler yapacaksınız. Kaynağı da bulmanız gerekir. Geçmişte Mehmet Atalay ve arkadaşlarıyla, içinde bulunduğum hükümet ve özellikle sayın Başbakan ile gerçekleştirdiğimiz sporda kaynağın arttırılması için attığımız önemli adımlardır.''

-SPONSORLUK YASASI-

 Sponsorluk yasasının başta spor kulüpleri olmak üzere federasyonlara ciddi imkan sağlandığını anlatan Şahin, ''Sponsorluk yasası ile ilgili parlamentoda görüşme yaparken eski spor bakanlarımızdan biri kürsüye çıkmış, (Siz falan firmanın ismini ligin başına mı koyacaksınız? O bir hata yaparsa Türk sporu bundan leke almaz mı) diye kürsüden söylemiştir. Ama buna rağmen TBMM, tüm siyasi partilerin de büyük desteğiyle parlamentodan çıkmıştır. Bu, kulüplerimize ciddi bir imkan sağlamadı mı? Şu anda ülkemizin değişik yörelerinde yeni yeni spor tesisleri ortaya çıkıyorsa, bunda en önemli kaynak olarak Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü'nün organize ettiği İddaa oyununun payı büyüktür. Çok ciddi kaynaklar elde edildi. Bu tesislerin yüzde 90'ı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın bu parasal imkanlarıyla gerçekleşmiştir'' dedi.

-ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR-

Şahin, Türkiye'nin önemli uluslararası organizasyonlar da aldığını belirterek, şunları söyledi:

     ''Uluslararası federasyonlar kolay kolay bir ülkeye Avrupa, Dünya şampiyonası, hatta olimpiyat vermezler. Biz zannediyorum son zamanlarda Türkiye olarak, spor yönetimi olarak uluslararası organizasyonlarda da çok önemli atağa geçtik. Türkiye, çok başarıyla uluslararası organizasyonlar gerçekleştiriyor. En son Dünya Basketbol Şampiyonası finalleri Türkiye'de yapıldı. Eğer Türkiye, Dünya Basketbol Şampiyonası finallerini almayı başarmışsa, bunda bizim İzmir'de 2005'te Üniversiad Yaz Oyunlarındaki başarımızın payı büyüktür'' diye konuştu.

Trabzon'da daha önce Karadeniz Oyunlarının gerçekleştiğini, 2011'in Temmuz ayında da Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları'nın gerçekleştireceğini dile getiren Şahin, ''Bunlar referanstır. İnşallah bir gün Türkiye olimpiyat düzenlemeyi de başaracaktır'' diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin, Trabzon'da futbol haricinde de diğer spor dallarında yapılanmaların olduğuna dikkati çekerek, ''Trabzon Türkiye'de başarılı sporcu yetiştirmede en önde olma hüviyet ve özelliğini devam ettirecektir. Bu çorbada bizim de geçmişte tuzumuz varsa bundan mutluluk duyuyoruz. Türkiye, bizim ülkemizdir. Canımızı gerektiğinde feda etmeye hazır olduğumuz ülkemizdir. Dolayısıyla her alanda hizmet etmek gurur vesilesidir. Ülkemize hizmet etmekten her alanda olursa olsun gurur duyarız, onur duyarız'' dedi.

 -MEHMET ATALAY DA ÖDÜL ALDI-

Şahin'in yanı sıra Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da TÜFAD Trabzon Şubesi Onursal Başkanı Özkan Sümer tarafından verilen ödülünü aldı.

Atalay, ödüle layık olup olmadığını bilmediğini ifade ederek, ''Ama biz sadece görevimizi yapmaya çalıştık. Çalışmak, çalışmak... Biz her konuda sınav verdik. Formula'dan Şampiyonlar Ligi finaline kadar, dış ticaretten tapu kadastroya, TEDAŞ'tan gazetelere kadar herkesin büyük rolü oldu'' diye konuştu.

Trabzon'un sporda geleceğinin aydınlık olduğunu bildiğini belirten Atalay, ''Futbolu da Brezilya'nın Rio kentiyle futbolda yarışacak bir şehir. Trabzon'un olimpiyatlar için şahane bir kadrosu var. Herkes üzerine düşen görevi yapacak, Türkiye tanınmaya devam edecek. Çok teşekkür ediyorum, bu ödülü de emeği geçenler adına alıyorum'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor