Zehirlenen öğrenci sayısı 80 oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde yatılı bir orta öğretim okulunda eğitim gören ve baş ağrısı, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 80'e ulaştı. Öğrencilerden 30'unun tedavisi sürüyor.Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başar

Zehirlenen öğrenci sayısı 80 oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde yatılı bir orta öğretim okulunda eğitim gören ve baş ağrısı, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 80'e ulaştı. Öğrencilerden 30'unun tedavisi sürüyor.

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, yaptığı açıklamada, Alanya'nın Türkler beldesindeki Türkler İMKB Anadolu Öğretmen Lisesinde yatılı okuyan 24 öğrencinin dün okul yönetimi tarafından hastaneye getirilmesinin ardından bugün de 56 öğrencinin daha hastanelerine başvurduğunu söyledi.

Sayısı 80'e ulaşan öğrencilerden 50'sinin ayakta tedavilerinin yapılmasının ardından taburcu edildiğini kaydeden Başaran, hayati tehlikesi bulunmayan ancak mide bulantısı ve ateş belirtileri devam eden 30 öğrencinin ise tedavisine devam edildiğini kaydetti.

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu da Alanya Kaymakamlığı tarafından inceleme başlatıldığını ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince okuldaki yemeklerden numune alındığını kaydetti. Köseoğlu, öğrencilerinin hastalanma nedeninin araştırıldığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam