Yeşil çay kanseri yeniyor...

Yeşil çayın ağız bölgesindeki kanser hücrelerini yok ettiği ve sağlıklı hücrelerin oluşmasına yardımcı olduğu bilimsel olarak ispat edildi.  Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Pensilvanya Üniversitesi tarafında yapılan araştırmada, yeşil çayın ağız b

Yeşil çay kanseri yeniyor...
Yeşil çayın ağız bölgesindeki kanser hücrelerini yok ettiği ve sağlıklı hücrelerin oluşmasına yardımcı olduğu bilimsel olarak ispat edildi. 
 
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Pensilvanya Üniversitesi tarafında yapılan araştırmada, yeşil çayın ağız bölgesi kanserlerinde kanserli hücreleri yok ettiği ve bu hücrelerin yerine sağlıklı hücrelerin oluşmasına yardımcı olduğu belirlendi. Pensilvanya Üniversitesi araştırma ekibi, kanserli ve sağlam ağız hücrelerini yeşil çayda bol miktarda bulunan epigallocatechin-3- gallate (EGCG) maddesiyle bir arada tuttuklarını belirterek, “Konsantre EGCG maddesinin zamanla kanserli hücreleri azalttığı ve sağlam hücrelerin sayısında artışa sebep olduğunu tespit ettik” dedi.
 
Ekip adına konuşan Joshua Lambert, ECGC’ya maruz kalan sağlıklı hücrelerin sayısında artış olduğu gibi, dirençlerinde de ilerleme gözlemlendiğini kaydetti. Yeşil çayın sadece tedavide değil, kanseri önlemede de kullanılması gerektiğini belirten Joshua Lambert, “Üstelik de kemoterapi gibi yan etkileri yok ve herkesin rahatça alabileceği bir ürün” şeklinde konuştu.
 
Yeşil çayın kanser tedavisinde etkili olacağı ilk defa 2002 yılında yapılan bir araştırmada ortaya atılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler