47 Yeni İlaç SGK Geri Ödeme Listesine alındı

Türkiye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasıyla SGK geri ödeme listesine 47 yeni ilaç ekledi; 36'sı yerli. Kanser, MS, diyabet ve diğer alanlarda kullanılacak.

47 Yeni İlaç SGK Geri Ödeme Listesine alındı

Türkiye'de sağlık alanında önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın 'Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'ne yeni ilaçların eklendiğini duyurdu. Bakan Işıkhan'ın paylaşımına göre, listeye eklenen 47 ilacın 36'sı yerli üretim olmak üzere, kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünleri ve diyabet tedavisinde kullanılan çeşitli ilaçlar bulunuyor.

Yeni düzenleme ile kanser hastaları için 3 yeni ilaç, multipl skleroz tedavisinde kullanılmak üzere 3 yeni ilaç, immunosupresan tedavisinde kullanılan 1 yeni ilaç, çeşitli enfeksiyonların tedavisinde kullanılan 7 yeni antibiyotik, kan ürünleri kategorisinde 6 yeni ürün ve diyabet hastalarının tedavisinde kullanılan 3 yeni ilaç geri ödeme listesine dahil edildi.

Bakan Işıkhan açıklamasında, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yaptığı bu önemli düzenleme ile hastalarımıza sunulan tedavi seçeneklerini genişlettik. 36'sı yerli üretim olmak üzere toplamda 47 yeni ilacı daha geri ödeme listesine alarak, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını diler, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür temenni ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık