Meme Kanseri Farkındalık toplantısı yapıldı

Meme Kanseri Farkındalık toplantısı İstanbul’da yapıldı. Toplantıya Umut Savaşım Derneği Başkanı Dr Nimet Baki  katıldı. Uluslararası meme kanseri farkındalık toplantısı İstanbul’da yapıldı.  Toplantıya  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davut

Meme Kanseri Farkındalık toplantısı yapıldı

Meme Kanseri Farkındalık toplantısı İstanbul’da yapıldı. Toplantıya Umut Savaşım Derneği Başkanı Dr Nimet Baki  katıldı. 

Uluslararası meme kanseri farkındalık toplantısı İstanbul’da yapıldı. 
 
Toplantıya  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun katıldığı toplantıya Sağlık Bakanlığı Kanser daire Başkanı Doç.Dr Murat Gültekin, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye temsilcisi Marra Cristina, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Öztürk, Büyükşehir Belediyesinden Dr. Muzaffer SARAÇ, Doç.Dr.Mustafa Taşdemir,Trabzon da özellikle mobil aracı ile meme ca taramalarını ülkede ilk olarak başlatan Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki katıldılar.
 
Büyükşehirlerde kanser kontrolünde belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin konuşulduğu toplantıda taramada mamografinin faydaları,yeni teknolojiler,Dünyada ve Türkiye’de meme kanseri tarama projeleri ve yeni tarama stratejileri tartışıldı.
 
Dünyada meme kanseri taramada kaç yaşında başlamalı ve Türkiye de meme kanseri epidemiyoloji konuşuldu.Sare Davutoğlu Trabzon Umut derneği başkanı Dr. Nimet Baki’ye Trabzon’da yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti ve gurur duyduğunu söyledi.Daire Başkanı Doç.Dr.Murat Gültekin mobil araçla meme kanser taramasının son derece faydalı olduğunu, Dr Baki'nin bir ilki başlattıkları için kendilerini tebrik ettiğini,bakanlıklarının da bu konuda çalışmaları olduğunu bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık