Kadınlar risk altında!

Trabzon Özel Yıldızlıgüven Hastanesi sağlığın korunması ve hastalıkların önlenmesine yönelik olarak eğitimlerini sürdürüyor.Özellikle Rahim ağzı kanseri ve Rotavirüs enfeksiyonlarından korunma yolları ile ilgili olarak Hastane Eczacısı Aykut Çavdar , Başh

Kadınlar risk altında!

Trabzon Özel Yıldızlıgüven Hastanesi sağlığın korunması ve hastalıkların önlenmesine yönelik olarak eğitimlerini sürdürüyor.

Özellikle Rahim ağzı kanseri ve Rotavirüs enfeksiyonlarından korunma yolları ile ilgili olarak Hastane Eczacısı Aykut Çavdar , Başhemşire Gülbin Sökmen ve Başhekim Op.Dr. Aydın Aydın başkanlığında uzman hekimlerin katılımı ile hastalıkların toplumda bilgilendirilmesi için yapılması gerekenler ve bu hastalıkların son durumları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kadın Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları Op. Dr. Sevilay Ünal, Op. Dr. Bakiye Akbaş, Op. Dr. Gülseren Dinç, Op.Dr. Barış Vurallı Rahim Ağzı kanserine dikkatleri çekerek "Dünya çapında her iki dakikada bir kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Rahim ağzı kanseri dünya çapında 45 yaş altındaki kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türüdür.

HPV virüsünün 100'den fazla tipi vardır. Rahim ağzı kanserinin erken tanısı için en önemli yöntem yılda en az bir kez yapılan smear testidir. Şüpheli smear test varsa kolposkopi ve biyopsi yapılır. Korunmak için ise en önemli yöntem HPV aşılarıdır. HPV aşıları gelişmiş ülkelerde rutin aşılama programına girmiştir. Ülkemizde de uygulamaya başladığımız HPV aşılarının yapılmasını öneriyoruz. HPV aşıları 9 yaş ve üstü çocuklar ve tüm kadınlarda uygulanmaktadır. Rahim ağzı kanseri aşısı 3 doz şeklinde yapılır, Bu aşıların yapılması Kadını rahim ağzı kanserinden yüksek oranda korumaktadır. Aşıların düzenli olarak yapılması yılda en az bir kez smear testinin yapılması gerekir” bilgisini verdiler.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yaşar Derya Karakaş, Dr. Tuğba Bayraktar Aydın, Dr. Yılmaz Kanber ve aynı zamanda Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İrfan Serdar Arda çocuklarda Rotavirüs enfeksiyonlarına dikkat çekti.

Özel Yıldızlıgüven Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Aydın Aydın ise gerçekleştilen bu toplantıların Koruyucu Sağlık Hizmeti anlamında çok önemli yeri olduğunu, toplumun bilgilendirilmesi ve faydalanması için çalışmaların devam edeceğini belirterek kadınların ve annelerin hastalıklara karşı duyarlı olmalarını ve muhakkak kontrollerini aksatmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık