Asırlardır bitmeyen çatışma hasta ediyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde gelin-kaynana geçimsizliği nedeniyle ortaya çıkan ruhsal rahatsızlıklarda artış olduğu bildirildi.Konuya ilişkin açıklama yapan Özel Avrasya Medi Tech Hastanesi’nde görevli Psikolog Ebru Yıldırım Orhan, kendilerine her kesimden ha

Asırlardır bitmeyen çatışma hasta ediyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde gelin-kaynana geçimsizliği nedeniyle ortaya çıkan ruhsal rahatsızlıklarda artış olduğu bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Özel Avrasya Medi Tech Hastanesi’nde görevli Psikolog Ebru Yıldırım Orhan, kendilerine her kesimden hasta geldiğini söyledi.

Gelin-kaynana çatışmasının yoğun olarak yaşandığını kaydeden Orhan, “Hastalarla görüşme yapıyorum. Bize her kesimden hasta geliyor. Evli çiftler, aileler, çocuklar ve yetişkinler geliyor. Genellikle aile daha çok. Şu an çağımızın en büyük problemlerinden biri de evlilik hayatındaki problemler. Tabi ekonomik nedenler de var. Kayınvalide gelin çatışması da var. Eğitim seviyesindeki farklılıklar da var. Yani tek bir şey söylemek mümkün değil. Bunlara ille de maddiyattan kaynaklı problemler diyemeyiz. Yöremizde daha çok kayınvalide-gelin çatışmasından ve erkeğin arada kalmasından kaynaklanan ruhsal sorunlar göze çarpıyor. Depresyona giren kadınlar oluyor. Bu sadece kadında değil, erkekte de olan ve olabilecek şeylerdir. Takıntı dediğimiz opsesif kompsisif bozukluk belirtileriyle de karşılaşıyoruz. Bu hasta grubunda bize danışan ve bizim gördüğümüz çok sayıda insan var. Diğer yandan psikiyatrik hastalardan depresyon, ankisiyete bozuklukları gibi hastalıkları burada tedavi etmeye çalışıyoruz. Alanımıza girmediği için çocuk hastalara çok fazla müdahale etmiyoruz. Onları çocuk psikiyatristine yönlendiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler