Güneş gözlüklerin faydası nedir?

Güneş gözlüklerinin, gözde oluşan alerjik durumları ciddi oranda azalttığı belirtildi. Özel Yıldızlıgüven Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatih Demirbaş, gözlerin direk güneş ışığına maruz kalmasını önlemek için güneş gözlüklerinin ön

Güneş gözlüklerin faydası nedir?
Güneş gözlüklerinin, gözde oluşan alerjik durumları ciddi oranda azalttığı belirtildi. 
Özel Yıldızlıgüven Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatih Demirbaş, gözlerin direk güneş ışığına maruz kalmasını önlemek için güneş gözlüklerinin önemli faydası olduğunu söyledi.
 
Güneşin çok daha ciddi etkileri olduğunu ve aşırı ışığa bağlı Makula’ya ulaşacak ultraviyole ışınlarının artması, ani yanıklara neden olabildiğini belirten Demirbaş, “Bu durum genelde birkaç günde geçen yanma ve batma hissi yaratsa da bazı durumlarda kalıcı görme problemleri yapabilir. Yine özellikle yaşlılarda gördüğümüz yaşa bağlı Makula Degenerasyonu nedenleri arasında, kesin olmamakla birlikte güneş ışığı suçlanmaktadır. Yaşa bağlı Makula Degenerasyonu gelişen hastalarda ultraviyole filtreli güneş gözlükleri öneriyoruz. Aşırı güneş ışığı Katarakt ve Pterjium oluşumunda önemli neden oluşturuyor” dedi.
 
"MİGREN HASTALARININ YÜZDE 85'İ IŞIĞA HASSASİYET GÖSTERİYOR"
Migren hastalarının yüzde 85’inin ışığa hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Demirbaş, “Işık migren atağını tetikleyebileceği gibi mevcut migren ağrısını arttırarak da etken olabilir. Sinir hücreleri ışığa maruz kaldığında daha aktif hale gelmekte, artan hücresel elektrik aktivitesi baş ağrısını arttırmaktadır. Yeterince rahatlama sağlanamamış migren hastalarında mutlaka güneş gözlüğü öneriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Demirbaş, Refraksiyon kusuru (numaralı gözlük ihtiyacı) olanların önemli bir bölümünde ışık hassasiyeti olduğunu dile getirerek, bazı hastalarda her ne kadar Antirefle ve Colormatik camlar önerilse de kuvvetli ışık ve güneş altında yeterli olmadığını belirtti. Demirbaş, “Bu tür hastalarımızın özellikle yaz mevsiminde numara ihtiyacına göre ayarlanmış güneş gözlükleri kullanmalarını öneriyoruz. Artık günümüzde ilerleyen teknoloji ve etyolojik incelemeler gösteriyor ki güneş gözlüğü sadece bir aksesuar değildir. Önemli tıbbi faydaları vardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık