BDP’liler Mardin’de PKK haracı topluyor

Mardin Emniyet Müdürlüğü, Nusaybin’de BDP’li Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dinç ve bazı belediye meclis üyeleriyle ilgili ihbar üzerine alarma geçti. İhbarda bölge esnafı ve işadamlarından PKK adına tehditle haraç toplandığı belirtildi. Yaşananlara isy

BDP’liler Mardin’de PKK haracı topluyor
Mardin Emniyet Müdürlüğü, Nusaybin’de BDP’li Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dinç ve bazı belediye meclis üyeleriyle ilgili ihbar üzerine alarma geçti. İhbarda bölge esnafı ve işadamlarından PKK adına tehditle haraç toplandığı belirtildi. Yaşananlara isyan eden İ.E. isimli esnaf da 7 Temmuz’da Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundu.
 
İSİMLERİ TEK TEK VERDİ 
 
İ.E, Özel Aytekin Koleji inşaatını yapan firma yetkililerinden tehditle para alan ve makbuz kesenlerin isimlerini tek tek verdi. İ.E, terör örgütü PKK için haraç toplayanların Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dinç, Belediye Meclis üyeleri Selim Akıncı, Abdulkadir Bilgiç, Erdal Irmak, Basri Yılmaz ve Abdulbaki Narman olduğunu belirtti.
 
MAKBUZ KESTİLER 
 
İ.E. paranın zorla alınmasının ardından meclis üyeleri tarafından da müteahhit firma yetkililerine makbuz verildiğini söyledi. İ.E. 2012 yılında da farklı zamanlarda firma yetkililerinden bu şekilde 75 bin TL ve iki defa olmak üzere 10 bin dolar değerinde haraç alındığını aktardı. PKK adına Belediye Başkan Yardımcısı ve belediye üyeleri tarafından yazılan haraç mektupları da polise teslim edildi. İhbar ve şikayetin ardından olaya savcılık el koydu.
 
10 bin dolarlık not
 
Esnafa ulaştırılan haraç mektubunda ‘Mardin Eyalet Komutanlığı’ ibaresiyle şu ifadeler yer aldı: “Sizin için uygun görülen miktar 10.000 dolardır. Mektupta da belirtildiği üzere bu paranın 10 gün içinde elimize ulaşması gerekiyor.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler