O cani öldürüldü

İstanbul Güngören'de 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 18 kişinin ölümüne neden olan "Azad" kod adlı terörist Mahmut Kiraç öldürüldüİstanbul Güngören'de araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirdiği parça tesirli 2 bomban

O cani öldürüldü

İstanbul Güngören'de 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 18 kişinin ölümüne neden olan "Azad" kod adlı terörist Mahmut Kiraç öldürüldü

İstanbul Güngören'de araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirdiği parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 5'i çocuk, 1'i hamile kadın 18 kişinin ölümüne ve 154 kişinin yaralanmasına neden olan "Azad" kod adlı terörist Mahmut Kiraç, öldürüldü.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından temmuzda Kazan Vadisi'nde düzenlenen operasyonda öldürülen Kiraç'ın üzerinden bomba yaparken çekilen görüntüsü çıktı.
 
10 DAKİKA ARAYLA İKİ PATLAMA ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜRDÜ 
 
27 Temmuz 2008'de Güngören Güven Mahallesi Kanal Caddesi Menderes Çıkmazı'nda kalabalığın yoğun olduğu, trafiğe kapalı cadde üzerinde gece ankesörlü telefon kulübesinin yanında bir patlama meydana geldi.
 
Doğalgaz borusunda meydana geldiği sanılan patlama sırasında çevrede bulunan biri kadın bazı kişiler kanlar içinde kaldı. Yerde yatan yaralılara yardım etmek amacıyla çevredekiler patlamanın olduğu yerde toplanmaya başladı. Görgü tanıkları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.
 
Bu patlamadan yaklaşık 10 dakika sonra, olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta, bu kez kulakları sağır edercesine, büyük bir patlama daha meydana geldi ve ortalık savaş alanına döndü. Hain saldırıda 5'i çocuk, 1'i hamile kadın 18 kişi öldü, 154 kişi yaralandı. 
 
10 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Olaydan sonra geniş çapta operasyon başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlılara yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen birçok kişiyi gözaltına aldı, 10 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.
 
ASIL BOMBACI KIRSALA KAÇTI
 
Bombalama olayı gerçekleştiren ve şehirde "İrfan" kırsalda ise "Azad" kod adlarını kullandığı belirtilen Mahmut Kiraç kırsala kaçtı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim olan birçok PKK'lı, Güngören'deki kanlı eylemi gerçekleştiren kişinin Azad kod adlı PKK'lı olduğunu belirtti. En son teslim olan Baran kod adlı H.K. da ifadesinde saldırıyı Azad kod adlı Mahmut Kiraç'ın yaptığını söyledi.
 
KAZAN VADİSİ'NDE ÖLDÜRÜLDÜ
 
PKK'nın en önemli sabotajcısı olduğu ileri sürülen Kiraç, Türk Silah Kuvvetleri'nin Temmuz ve Ağustos aylarında Şemdinli ve Çukurca bölgesinde düzenlediği etkin operasyonlar sonucu öldürüldü. Özellikle Kazan Vadisi'ne yapılan ve birçok teröristin öldürüldüğü operasyonda etkisiz hale getirilen Azad kod adlı teröristin ailesi tarafından da teşhis ettiği öğrenildi.
 
ÜZERİNDE BOMBA YAPARKEN GÖRÜNTÜ ÇIKTI
 
Mahmut Kiraç'ın üzerinde ise kırsalda bomba yaparken çekilmiş görüntüsü çıktı. Görüntülerde Türkçe müzik dinleyen Kiraç'ın bomba hazırlarken görüldüğü belirtildi.
 
KAZAN VADİSİ'NDE 100 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Temmuz ve Ağustos aylarında PKK'lıların saklandığı Kazan Vadisi'ne yaptığı operasyonlar sonucu Güngören bombacısı Mahmut Kiraç'ın yanı sıra 100'e yakın teröristin öldürüldüğü belirtildi. Hava destekli yapılan operasyonlar sonucu öldürülen teröristlerin kimlikleri teşhis edildikten sonra ailelerine teslim edildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem