MSB personel alımı yapılacak! MSB personel alımı ne zaman 2024?

Milli Savunma Bakanlığı(MSB) işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilecek başvuru süreci 24 Nisan itibarıyla başladı. Peki, MSB kaç işçi alacak? MSB personel alımı ne zaman 2024? MSB personel alımı başvuru şartları neler?

MSB personel alımı yapılacak! MSB personel alımı ne zaman 2024?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla büyük bir istihdam sağlayacak. MSB, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında toplamda 1.829 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki, MSB kaç işçi alacak? MSB personel alımı ne zaman 2024? MSB personel alımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

İşçi alımları, MSB'ye bağlı iş yerlerinde gerçekleştirilecek. Alım yapılacak branşlar ve kontenjanlar ile başvuru şartları ve süreçleri İŞKUR'un internet sitesi üzerinden ilan edildi.

MSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

İşe alım süreci, 24 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 29 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını İŞKUR'un resmi web sayfası üzerinden gerçekleştirebilecek. Alımlar, 122 farklı meslek grubunda ve Türkiye'nin 23 farklı şehrinde yapılacak.

MSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

MSB işçi alımı için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 ile 36 yaş aralığında olması ve askerlikle ilişiğinin olmaması gibi genel şartlar aranıyor. Ayrıca, adayların herhangi bir suç kaydının olmaması ve belirli güvenlik soruşturmalarından geçmesi gerekmektedir. Özellikle terör örgütleriyle ilişkisi olmayan ve kamu haklarından mahrum bırakılmamış bireyler başvuru yapabilir.

MSB İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024 NE ZAMAN?

İşe alım süreci, başvuruların ardından yapılacak olan kura çekimiyle devam edecek. Kura çekimi, 16 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'daki Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi'nde noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kura sonucunda sınavlara katılmaya hak kazanan adayların listesi MSB'nin resmi internet sitesinde yayımlanacak ve bu liste tebliğ niteliğinde olacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem