Müslüman değilsen Allah diyemezsin!

Malezya'da temyiz mahkemesi, "Allah kelimesinin, sadece Müslümanlarca kullanılmasına" hükmederek, hükümetin kararına destek verdi.Mahkeme, Hıristiyanların söz konusu yasağın "dini haklarını ihlal ettiği"ne yönelik iddialarını geri çevirerek, hükümetin "Al

Müslüman değilsen Allah diyemezsin!

Malezya'da temyiz mahkemesi, "Allah kelimesinin, sadece Müslümanlarca kullanılmasına" hükmederek, hükümetin kararına destek verdi.

Mahkeme, Hıristiyanların söz konusu yasağın "dini haklarını ihlal ettiği"ne yönelik iddialarını geri çevirerek, hükümetin "Allah, kelimesinin tanrıyı ifade etmek için sadece Müslümanlarca kullanılması" kararının anayasal haklara aykırı olmadığına hükmetti.

Malezya'daki Katolikler, 2007 sonunda hükümetin Müslüman olmayanların, süreli yayınlarında "Allah" demelerini yasaklaması üzerine dava açmıştı. Mahkeme, Hıristiyanların "Allah" kelimesini kullanabileceğine karar vererek, hükümetin bu konudaki yasağının kanunsuz olduğunu bildirmişti.

Kararın ardından, Malezya'da bazı kiliselere ve ibadet yerlerine saldırılar düzenlenmişti.

Malezya hükümetinin söz konusu yasağı, "Müslümanların din değiştirmesini sağlama girişimlerini" ve "toplumda kafa karışıklığı oluşmasını" önlemek amacıyla getirdiği ifade ediliyor.

'ELİNDEKİ KURAN'I BIRAK VE GİT'

ABD’de geçtiğimiz pazar günü protesto yapan Obama muhalifi grup ‘Allah’a boyun eğen bir başkan istemiyoruz açıklamasıyla Obama’nın Müslüman olduğu iddialarına gönderme yaptı.

Hükümeti protesto eden ve 2. Dünya Savaşı Anıtına yürüyen  ‘Freedom Watch’ (Özgürlük Bekçileri) isimli grup adına konuşan Larry Klayman ‘ABD Allah’a boyun eğmiş bir başkan tarafından yönetiliyoruz ve bu halkın başkanı değil. Obama’dan elindeki Kuran’ı bırakmasını ve istifa etmesini bekliyoruz’ ifadelerini kullandı. Protestocularla görüşen Senatör Sarah Palin de ‘halkımız korkak olmadığını kanıtladı. Bizim de ordumuzun, halkımızın ve gazilerimizin piyon olarak kullandığı bir oyuna karşı korkmaya hakkımız yok’ açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem