KTÜ'den de ilaç çalmışlar!

Edirne Emniyet Müdürlüğü, sipariş üzerine Türkiye ile Suriye arasında tıp fakültelerinden kanser ilaçları çalan uluslararası şebekeyi düzenlediği operasyonla çökertti. Adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 2'sinin Suriye uyruklu olduğu belirlendi. Trakya Ünive

KTÜ'den de ilaç çalmışlar!

Edirne Emniyet Müdürlüğü, sipariş üzerine Türkiye ile Suriye arasında tıp fakültelerinden kanser ilaçları çalan uluslararası şebekeyi düzenlediği operasyonla çökertti. Adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 2'sinin Suriye uyruklu olduğu belirlendi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin eczanesinden 13 Ocak'ta hırsızlık yapılmasının altından uluslararası şebeke çıktı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin hırsızlığın yaşandığı gün hastanenin otoparkına gelen otomobiller ile TEM gişelerinden geçen araç plakalarını incelemesi sonucu şebekeye ulaşıldı. Edirne, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, İzmir ve Ankara'da Özel Onkoloji Hastaneleri'nin de soyulduğunu tespit eden polis, araştırmasını bu yönde derinleştirerek şahısların kimliklerini belirledi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahkeme kararı ile şüphelileri teknik takibe alarak adım adım izledi. İstanbul Fındıkzade çevresinde 'ilaç simsarı' olarak bilinen şüphelilerin Suriye, Mısır ve Lübnan'dan gelen ilaç siparişlerini aldıkları teknik takibe takıldı. Şebekenin sipariş sonrası soymayı planladığı sağlık kurumlarında ön keşif yaptıkları ve sonrasında da 'Hasta ziyaretçisi' gibi kurumlara girerek soydukları belirlendi. Şebeke üyelerinin ilaçların eczanelerden çalındıktan sonra sağlık zinciri ile taşınmaması durumunda bozulacağını ve kullanıldığında kanser tedavisinde hiçbir etkisi olmayacağını bilmelerine rağmen Suriye, Lübnan ve Mısır'a sattıkları anlaşıldı. Türkiye'den çaldıkları ilaçları otobüslerle önce Kilis'e yollayan şebeke üyelerinin, buradan da otomobillerle Suriye'nin Halep kentine gönderdiği ortaya çıktı.

Gümrükten kolaylıkla ilaçları geçiren şebeke ile ilgili delillerin toplanmasından sonra Edirne polisi operasyon için düğmeye bastı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Kilis'te düzenledikleri operasyonda çetenin elebaşılığını yaptığı belirlenen H.B.K. ile M.D., M.D., M.D., E.E., İ.A., K.T., M.K., S.K., Y.E.'yi ve Suriyeli M.H.C. ile M.S.M.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada 60 bin dolar, ruhsatsız tabanca, sağlık raporları, sağlık karnesi, ilaç barkodları ve kanser ilaçları ele geçirildi. Şebeke üyesi olduğu belirlenen S.K. ile Suriyeli A.A.A. aranırken, operasyonun olumsuz etkilenmemesi için şebeke üyesi H.K. ile B.Ç.'nin 15 gün önce Trabzon'da aynı suçtan tutuklandığı belirtildi. Polisteki sorgusunun ardından şüphelilerden M.K. serbest bırakıldı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 1 milyon liralık kanser ilacı çalan şebekenin lideri H.B.K. ise sorgusu sırasında hastandı. H.B.K., hırsızlık yaptığı hastanede tedavi altına alındı. Şahsın daha önce de aynı hastanede tedavi gördüğü, hastaneye borçlu olarak taburcu olduğu belirlendi. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, Edirne Adliyesi'ne sevk edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem