Her sözü her davranışı olaydı!

Beşiktaş'taki teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini açıklayarak bir anda gündemi değiştiren Alman teknik adam Bernd Schuster'in artık Türkiye günleri bitti gibi...İstifası, Başkan Yıldırım Demirören tarafından da kabul edilen Schuster'in, Türkiye'

Her sözü her davranışı olaydı!

Beşiktaş'taki teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini açıklayarak bir anda gündemi değiştiren Alman teknik adam Bernd Schuster'in artık Türkiye günleri bitti gibi...

İstifası, Başkan Yıldırım Demirören tarafından da kabul edilen Schuster'in, Türkiye'de görev aldığı dönem boyunca, gerek sözleri gerekse davranışları hep olay oldu, hep gündem yarattı. Teknik Direktörlüğünden çok söyledikleri ve yaptıklarıyla gündeme geldi.

İşte Schuster'in olay sözleri ve davranışları...

Neler söylemişti?

* Ligin ilk yarısında kaybedilen Trabzonspor maçı sonrası: "Siz Trabzonlular bizi anlamazsınız, Avrupa'da yoksunuz"

* Ligin ilk yarısında berabere biten Kasımpaşa maçı sonrası: "Trabzon ve Bursa'nın nasıl top oynadığını biliyoruz. Defans yapıp, hata bekleyerek"

* CSKA Sofya maçı sonrası Fenerbahçe için "İspanya'da F.Bahçe'nin durumu için söylenebilecek bir deyim var; ‘yaralı bir hayvan tehlikelidir' diye" benzetmesini yaptı.

* Ligin ilk yarısında berabere biten Konyaspor maçı sonrası: "Türkiye'de oynanan futbol beni şaşırtıyor. 2010 senesi içindeyiz, ama maalesef burada 1960'lı yılların futbolu oynanıyor"

* İnönü Stadı'nda 4-1 kaybedilen Dinamo Kiev maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında "Burada skorun sorumlusu da takımın sorumlusu da benim. Dışarıda yapılan bağrışmalar, her neyse beni ilgilendirmiyor. Bundan rahatsızlık duyan varsa stada gelmesin, eve gitsin" diyerek taraftarla arasındaki ipleri kopardı.

* Manisa maçı sonrası, avukatının Türkiye'ye gelişi için "Karıştırdığınız birşey var, F.Bahçeli Güiza ile benim avukatım aynı. Avukatım, Güiza'nın Fenerbahçe ile ilgili bir sıkıntısı için geldi. Benimle ilgili hiçbir durum yok" diyerek adeta vatandaşını ateşe attı.

Neler yapmıştı?

* İdmanda fotoğrafı çekilince, “Bunu da çekin!” deyip, elini kasıklarına götürüp edep yerini gösterdi.

* Fatih Tekke'ye kötü oynadığı gerekçesiyle soyunma odasında küfür etti. Bu olay sonrası Fatih Tekke üzerine yürüdü. Oyuncudan daha sonra özür dilemesine rağmen, forvet sıkıntısına rağmen takımdan gönderdi. Bu konuda yönetimin diretmesine rağmen geri adım attı.

* İstanbul BŞB. maçı sonrasında yan hakeme küfür ettiği gerekçesiyle Fırat Aydınus tarafından tribüne gönderildi. Dördüncü hakemlerle girdiği diyaloglarla da hep gündemde kaldı.

* Kaleci Antrenörü Zafer Öğer'in yerine sezon ortasında kaleci antrenörü getirerek kendisini devre dışı bıraktı.

* Takımdaki tek yerli yardımcı antrenör olan Tayfur Havutçu'yu ısrarla tribüne göndermesi ve maç içinde, rakibi tanımasından faydalanmaması en çok tartışılan icraatları arasında yer aldı.

* 14 kere Akreditasyon kartını takmadığı için TFF tarafından uyarıldı. Bu konuda 4 kere Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

* Devre arasında Sivasspor ile oynanan hazırlık maçında yasak olduğunu bile bile lisanssız oyuncu oynattı.

* Golsüz berabere biten Manisaspor maçında Fabian Ernst'i, 90+2'de Guti'nin yerine oyuna sokarak tepki çekti.

* Fabian Ernst, Necip Uysal ve Bobo'yu bir dönem yedek kulübesine hapsetmesi hep konuşuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler