Hannibal Protokolü nedir? Hannibal yöntemi nedir?

İsrail ile Filistin arasındaki gerilimde, İsrail askerlerinin bazılarının esir düşmesi sonrası "Hannibal Protokolü-Yöntemi" gündeme geldi. Peki; Hannibal Protokolü, diğer adıyla Hannibal Yöntemi nedir? Detaylar haberimizde.

Hannibal Protokolü nedir? Hannibal yöntemi nedir?

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalarda her iki taraf da ağır kayıplar verirken, İsrailli askerlerin bazılarının Hamas tarafından esir alınması, "Hannibal Protokolü"nü gündeme getirdi.

İsrail'in, esir düşen askerleri için "Hannibal Protokolü"nü devreye sokacağı öne sürülürken, internet kullanıcıları Hannibal Protokolü'nün ne olduğu araştırma konusu oldu.

Hannibal Protokolü nedir? Hannibal yöntemi ne demek?

Hannibal ad verilen uygulama, İsrail tarafından 1980 yılından bu yana kullanılan bir yöntem.

Hannibal Protokolü, İsrail askerinin esir düştüğü anda ya da kurtarılamayacak durumdayken öldürülmesini emrediyor. İsrail'in bu protokoldeki amacı, esir düşerek karşı tarafa koz vermemek.

Hamas'ın, İsrail askerlerinin bazılarını esir alması, İsrail'in yeniden "Hannibal Protokolü"nü devreye sokabileceğini gündeme getirdi.

İsrail'in daha önce de uyguladığı "Hannibal Protokolü" insan hakları savunucuları tarafından eleştiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem