Trabzon’da ki Atatürk Köşkü 29 Ekim’i bekliyor! Başkan Zorluoğlu’ndan ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, restorasyonu tamamlanan Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti.

Trabzon’da ki Atatürk Köşkü 29 Ekim’i bekliyor! Başkan Zorluoğlu’ndan ziyaret

Trabzon’da bulunan Atatürk Köşkü’nün restorasyonu tamamlandı.

Atatürk Köşkü’nün 29 Ekim’de Cumhuriyet Balosu ile birlikte tekrar ziyarete açılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, restorasyonu tamamlanan Atatürk Köşkü’ne ziyarette bulunarak son durumu inceledi.

Başkan Zorluoğlu, restorasyon süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"29 EKİM'DE AÇILACAK"

29 Ekim'de 13.00'te burayı tekrar hizmete alacağız. Bu törene vatandaşlarımızı da davet ediyoruz.

Geçen yıl Eylül ayından restorasyonu başlatmıştık. En kapsamlı düzenlemeyi ve iyileştirmeyi gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Cumhuriyetimizin 100. yılında burayı yeniden açıyoruz. Son çevre düzenlemeleri yapılıyor. Yepyeni ve uzun yıllar sorun oluşturmayacak şekilde Atatürk Köşkü'nün restorasyonu tamamlandı.

zorluoglu-ataturk-kosku-1.jpg

"BÖYLE BİR ESERE SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN GURURLUYUZ"

Burası Trabzon'un en bilinen yapılarından biri. Eski bir mimari yapısı var. Kendi dönemine göre ileri sistemler barındıran bir yer. En önemlisi de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon ziyaretlerinde her seferinde geldiği ve konakladığı bir mekan. Yine bütün mal varlığını Türk milletine bağışladığını ve o vasiyetnamesini burada yazdığını biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ağırlandığı bir esere sahip olmaktan dolayı şehir olarak gurur duyuyoruz.

"TÜM EŞYALAR DA ELDEN GEÇİRİLDİ"

Biz Atatürk Köşkü restorasyonunu gerçekleştirdik ama içerideki eşyaların da yeniden gözden geçirilmesini sağladık. Bunlar Ankara’da bu işin uzmanı insanlar tarafından 7-8 aylık çalışma ile tüm eşyalar elden geçti.

Bu çalışmalar sırasında bazı güzellikler de ortaya çıktı. Bazı eşyalarda bazı resimler, bazı yazılar, hatta el yazıları ortaya çıktı.

Özellikle oturma odasındaki masanın üzerinde Çanakkale’ye ilişkin bazı ifadeleri el yazısıyla gördük. Bazı figürler gördük. Bunların kim tarafından ne zaman yazıldığına ilişkin üniversiteyle işbirliği içerisinde hocalarımızın gayretiyle bunları ortaya çıkaracağız. Şu anda düşüncemi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün burada kaldığı dönemlerden olma ihtimali var. Tabii ki bu bilimsel yöntemlerle ortaya koyulacaktır.

trabzonda-ki-ataturk-kosku-29-ekimi-bekliyor-baskan-zorluoglundan-ziyaret.jpg

trabzonda-ki-ataturk-kosku-29-ekimi-bekliyor-baskan-zorluoglundan-ziyaret-001.jpg

trabzonda-ki-ataturk-kosku-29-ekimi-bekliyor-baskan-zorluoglundan-ziyaret-002.jpg

trabzonda-ki-ataturk-kosku-29-ekimi-bekliyor-baskan-zorluoglundan-ziyaret-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler