Ege ve Akdeniz perişan: 3 ölü

Yoğun yağış Denizli'de de etkisini sürdürüyor. Çameli İlçesinde bir kadın sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.Yurdun özellikle batı kesimlerinde etkili olan yağmur yağışı Denizli ve ilçelerinde de etkisini sürdürüyor. Önceki gece fırtına ile başlayan

Ege ve Akdeniz perişan: 3 ölü

Yoğun yağış Denizli'de de etkisini sürdürüyor. Çameli İlçesinde bir kadın sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Yurdun özellikle batı kesimlerinde etkili olan yağmur yağışı Denizli ve ilçelerinde de etkisini sürdürüyor. Önceki gece fırtına ile başlayan yağışlar dün bütün gün Denizli ve çevresini etkisi altına alırken, Çameli İlçesine bağlı Karabayır Köyü'nde ahırdaki hayvanlarını çözmeye çalışan 60 yaşındaki Sıdıka Karabayır, ahıra dolan sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Yaşlı kadın bu sabah köyünde toprağa verilirken, ahırdaki 4 inek de telef oldu.

Denizli'nin özellikle güney bölgelerinde yer alan Çameli, Beyağaç, Kale ve Tavas gibi ilçelerde etkisini sürdüren yağmur yağışı sebebiyle Çameli İlçesinde bugün cami hoparlörlerden vatandaşlara uyarı yapıldı. Yapılan ananslorda meterolojik verilere göre bölgede 17.00 ile 24.00 arasında yoğun yağmur yağışı beklendiği, bu konuda vatandaşların dikkatli olması istendi. Bölgedeki Elmalı ve Akpınar köylerinde balık çiftliklerinin zarar gördüğü, binlerce balığın telef olduğu öğrenildi.


Antalya'da bugün sabah saatlerinde başlayıp akşam şiddetini artıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ev ve iş yerini su basarken Antalya Aksu ilçesi merkez ilçelerde en çok zarar gören bölge oldu. Sağanak yağış nedeniyle trafiğe tamamen kapanan kavşakta vatandaşlar araçlarıyla birlikte mahsur kaldı.

UÇUŞLAR AKSADI
Antalya'da akşam saatlerinden bu yana etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle de ayrıca bazı uçuşlarda aksamalar meydana geldiği belirtildi. Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bazı uçuşlarda rötarlar yaşandığını söyledi. Uçuş iptallerinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yavuz, hava muhalefeti nedeniyle bazı uçuşlarda rötarlar yaşandığını ifade etti.

PAZAR YERİ SULAR ALTINDA KALDI
Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, kent merkezinde metrekareye 279 kilogram yağışın düştüğü belirtildi. Antalya Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi Kapalı Pazar yerinde ise yağışlardan nasibini aldı. Sağanak yağışın vurduğu pazar yerinde meyve ve sebzeler adeta biriken su üzeride yüzdü. Vatandaşlar sular içinde alış-verisini yaparken, pazar esnafı biriken yağmur suyunu tahliye etmek için uğraştı. Pazar esnafından Hikmet Kast, "15 senedir pazarcıyım böyle bir şey görmedim. Müşteriler yağmurla gitti. Resmen suyun altında kaldık. Mal satılmadığı için zarar gördük. Malların hepsi elimizde kaldı" dedi.

AİLE AĞAÇTA MAHSU KALDI
Gündüz saatlerinde bu yana aralıklarla süren yağmur ve fırtına nedeniyle Aksu İlçesi Mandırlar Mahallesi'nde 4 kişilik bir aile evlerinin önünde bir anda yükselen su nedeniyle sığındıkları ağaçta mahsur kaldı. Evdeyken suların yükselmesi sebebiyle kendilerini ağaca atan baba Emrullah, anne Dilek ve çocuklar Sefa ve Hena Cansever, dakikalarca itfaiye ekiplerinden yardım bekledi. Ailenin yardım çağrıları sonrası sese gelen vatandaşlar tarafından çağırılan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, halat ve bot yardımı ile 2'si çocuk 4 kişilik aileyi sığındıkları ağaçtan kurtardı. Polis ekipleri tarafından Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen baba Emrullah Cansever, ifadesinin ardından geceyi geçireceği akrabasının yanına giderken, "Bir anda yükselen selle ağacın başına çıktık. İtfaiye ekiplerinin botuyla kurtulduk. Çocuklar çok korktu. Devletim inşallah bize sahip çıkar" diye konuştu.


İZMİR'İ DE VURDU

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi aniden başlayan yağışa vatandaşlar tedbirsiz yakalandı. Yaklaşık bir saat süren yağmur nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla yağan yağmurda yolların bazıları kapanırken yağmur nedeni ile maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı. Çok sayıda vatandaş yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri İzmirlilere zor anlar yaşattı.

ANKARA'DA ŞİDDETLİ LODOS

Tüm yurtta etkili olmaya başlayan yağışlı havalarla birlikte Başkent Ankara'da da etkisini gösteren şiddetli lodos, etkili olmaya başladı.

Yurdun geneli yağışlı havaların etkisine girerken, Ankara'da da sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli lodos, kentin bazı yerlerinde ağaçlara zarar verdi. Ağaçların dallarının kırılmasına sebep olan şiddetli lodos, vatandaşlar için de tehlike oluşturuyor. Kızılırmak Sokak'ta bulunan bir ağacın dalları ise, lodosun etkisiyle kırılarak par etmiş araçların üzerine düştü. Ağacın dallarının kırılması üzerine ise park halindeki bir araçta ise ufak çaplı hasar meydana geldi.

TEKİRDAĞ'DA SEL

Tekirdağ'da dün geceden itibaren aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağış sabah saatlerinde şiddetini arttırınca sele neden oldu. Kent merkezindeki pek çok işyerini su bastı.

Tekirdağ'da sabah saatlerinden itibaren şiddetini bastıran yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Tekirdağ'ın Cumhuriyet Meydanı ve Ördeklidere mevkiinde ise yağmur suları sele neden oldu. Yollar sel sularıyla kaplanırken, araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Yağmurla birlikte kent merkezindeki birçok işyerini de su bastı. Vatandaşlar, işyerlerine dolan suları kendi imkanlarıyla boşlatmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise işyerlerini su basmaması için önlem aldı.

 Meteoroloji yetkilileri, yağmurun çarşamba gününe kadar yer yer etkili olacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem