Diyarbakır'da F-16 pistten çıktı

Diyarbakır'da saat 17.27'de görev uçuşu için kalkışa geçen bir F-16 savaş uçağı, pistten çıkarak toprak zemine kaydı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak olayda pilotun ve uçağın zarar görmediğini belirterek, "Uçağı çıkarma çalışmaları nedeniyle Diyarbakır H

Diyarbakır'da F-16 pistten çıktı

Diyarbakır'da saat 17.27'de görev uçuşu için kalkışa geçen bir F-16 savaş uçağı, pistten çıkarak toprak zemine kaydı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak olayda pilotun ve uçağın zarar görmediğini belirterek, "Uçağı çıkarma çalışmaları nedeniyle Diyarbakır Havaalanı'nı geçici olarak uçuşlara kapattık" dedi.

Diyarbakır'da bulunan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda saat 17.27'de 8'inci Ana Jet Üssü'nden havalanmak üzere olan F-16 savaş uçağı teknik bir arıza nedeniyle pistten çıkıp, yan taraftaki toprak alana kaydı. Olayda pilot ve uçağın zarar görmediği belirtilirken uçağı piste çekmek üzere kurtarma çalışması başlatıldı ve havaalanı saat 00.00'a kadar geçici olarak uçuşa kapatıldı. 
 
"PİLOT YARA ALMADAN KURTULDU, UÇAKTA HASAR YOK"
 
Olayla ilgii açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şunlar söyledi: "Bir F-16 uçağı pistte seyrederken teknik bir arıza nedeniyle pisten çıkıp toprak zemine kayıyor. Uçakta bulunan bir pilot kazadan yara almadan kurtuluyor. Uçakta da herhangi bir hasar bulunmuyor.
 
Uçağı toprak zeminden çıkarma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların sürmesi nedeniyle Diyarbakır Havaalanı'nı geçici olarak uçuşlara kapattık. Uçak bulunduğu yerden alındıktan sonra havaalanı uçuşlara açılacak." Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, ''Olayla ilgili olarak idari tahkikat başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem