Böcekler Fransızca mı biliyor ?

İller Bankası sözleşmeli personel alım ilanına çıktı.Sınavsız mülakatla alınacak böcek ilaçlama uzmanında 5 yıllık tecrübenin yanı sıra Fransızca bilme şartı aranması dikkati çekti. Alınacak jeoloji mühendisinin ise İngilizce’nin yanında Rusça da bilmesi

Böcekler Fransızca mı biliyor ?

İller Bankası sözleşmeli personel alım ilanına çıktı.

Sınavsız mülakatla alınacak böcek ilaçlama uzmanında 5 yıllık tecrübenin yanı sıra Fransızca bilme şartı aranması dikkati çekti. Alınacak jeoloji mühendisinin ise İngilizce’nin yanında Rusça da bilmesi gerekiyor.

İller Bankası A.Ş, geçen hafta personel alımıyla ilgili verdiği işe alım ilanıyla günün konusu oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan ve geçen yıl özel bütçeli anonim şirket statüsünde bir kalkınma ve yatırım bankası olarak tanımlanan İlbank A.Ş., bankaya Fransızca bilen ilaçlama uzmanı alacak. Alınacak bu elemanın tecrübeli olması da isteniyor.

Personel ilanına çıkan banka, 20’ye yakın personeli sınavsız, sadece mülakatla seçeceğini de duyururken, adaylarda istenen şartlar bellirli kişilerin tarif edildiği iddialarına neden oldu. 

 

KPDS’den 82 almış olacak

İlbank’ın sınavsız, mülakatla alacak çeşitli pozisyonlardaki personel için aradığı özellikler, pes dedirtti. Bankanın ilanına göre, alınacak “tecrübeli ilaçlama uzmanı”nın Fransızca bilmesi gerekiyor.

İlanda, alınacak 1 ilaçlama uzmanının, ilaçlama konularında en az 5 yıllık tecrübeye sahip olması, Fransızca bilmesi ve Microsoft Office programlarını iyi derecede kullanabilmesi gerekiyor. Bu güne kadar bir bankanın kendi personeli olarak ilaçlama uzmanı işe aldığı pek görülmezken, bir de bu kişinin Fransızca bilmesi şartı aranması, bu koşulların belirli bir ismi tanımladığı iddialarını gündeme getirdi. Bu koşul, memurlar ve memur alımlarıyla ilgili bir internet portalında tartışma açan kullanıcılar tarafından çok sayıda eleştiri alırken, çeşitli espirilere de neden oldu.

Bu kapsamda, “İlaçlama uzmanı olacak kişiden Fransızca bilgisi istenmesi çok isabetli olmuş, malum hamam böcekleri İngilizce bilseler de Fransızca’dan başka dil konuşmazlar...”,

“Böceklerle Fransızca anlaşacak heralde...”, Bankayı böcekler baış heralde, bir bankanın ilaçlama uzmanı diye bir kadro yarattığını ilk kez görüyorum” yorumları geldi. 

Ayrıca aranan bankaya alınacak 1 yönetim personeli için de KPDS’den 82 almış olması şartı konulması da tartışma yarattı. 

İlanda bu şart, “İlan tarihi itibari ile son üç yıl içerisinde İngilizce dili için KPDS/ÜDS’dan en az 82 puan veya son iki yıl içinde TOEFL-IBT’den en az 98, TOEFL-CBT’den en az 244, TOEFL-PBT’den en az 594, IELTS’den en az 6,5 puan almış olmak veya bunlara denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak” şeklinde ifade edildi.

Kurumların işe alımlarda yaygın olarak KPDS’den “70 ve üstü”, ya da “80 ve üstü” almış olma şartı aramasına rağmen, bankanın nokta atışla 82 puanı araması da ilginç bulundu. Bu koşul da en çok eleştirilen koşullardan biri oldu.

Bu kapsamda aynı portalda kullanıcılar bankayı, “82 gibi garip bir puan barajı :)”, “82 diye sınav sonucu mu istenir... Allahtan 81.712 istememişler...:)” sözleriyle eleştirdiler.

 

Başvuru için de sadece 2 gün

İlanda ayrıca, bankaya bir jeoloji mühendisi alınacağı belirtiliyor. Bu pozisyon için “hem ingilizce hem de rusça bilmek” şartı aranması da dikkat çekiyor.

Buna göre ilanda, sözkonusu pozisyon için, “Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin Jeoloji Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak, En az beş (5) yıllık tecrübe sahibi olmak, Çözüm odaklı ve analitik düşünebilmek, yazılı-sözlü iletişim ve planlama becerisine sahip olmak, İngilizce ve Rusça bilmek” gibi şartlar aranıyor.

Öte yandan ilanda, başvurular içcin adaylara sadece 2 gün tanınmış olması da dikkat çekti. Buna göre başvuruların 04-06 Haziran 2012 tarihleri arasında mesai bitimine kadar yapılması zorunlu tutuldu.

İncelemelerin ardından görüşmeye çağırılacak adayların isimleri 15 Haziran’da duyurulacak. Mülakat 19 Haziran 2012 günü saat 09:30 Atatürk Bulvarı Genel Müdürlük binasında yapılacak.

Belirtilen günde görüşmelerin tamamlanmaması halinde takip eden günlerde sınava devam edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem