Bakan PKK'lılara 'gerilla' dedi!

Bingöl’ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde bir eve düzenlenen operasyonda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5’i kadın 8 PKK’lı öldürüldü. Yaşanan çatışma hakkında TBMM'de bilgi veren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, öldürülen PKK'lılar için 'gerilla'

Bakan PKK'lılara 'gerilla' dedi!

Bingöl’ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde bir eve düzenlenen operasyonda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5’i kadın 8 PKK’lı öldürüldü. Yaşanan çatışma hakkında TBMM'de bilgi veren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, öldürülen PKK'lılar için 'gerilla' dedi.

Kızılay’da patlayan bombada hayatını kaybeden kişiler için “üç adet” ifadesini kullanmasıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ölü ele geçirilen 8 PKK’lı ile ilgili bilgi verdi. 5’inin kadın, 3’ünün erkek olduğunu belirten Şahin, “Ne yazık ki gerilla” diye konuştu.

Şahin’in kendisine dönerek “Siz ne diyorsunuz?” demesi üzerine BDP’li Sırrı Sakık “Gerilla” diye cevap verdi. Bunun üzerine Şahin, “Gerilla olsun, ama kime karşı gerilla?” dedi. Sakık, “Gerilla adını sizden önceki bir bakan koydu” derken, MHP’lilerden, “Hayır terörist” itirazı geldi. Şahin şöyle devam etti: “Adı önemli değil, bölücü örgüt üyesi ya da gerilla olsun...

Evet, terörist. Keşke onlar terörist olmasaydı, ağır silahlarla, bombalarla yakalandıklarında, askerimizin, jandarmamımızın “Teslim olun” uyarılarına makul, olması gereken tepkiyi verselerdi de bugün sağ olsalardı, ne yapmak istediklerini adalete anlatsalardı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem