Lig'de en çok maç yapan takım!

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig takımları içinde bu sezon en çok maç yapan takım oldu. Bordo-mavililer hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçıyla birlikte 25. resmi müsabakasına çıkacak.Bu sezon Avrupa ve Spor Toto Süper Lig maçları olmak üzere toplam 2

Lig'de en çok maç yapan takım!

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig takımları içinde bu sezon en çok maç yapan takım oldu. Bordo-mavililer hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçıyla birlikte 25. resmi müsabakasına çıkacak.

Bu sezon Avrupa ve Spor Toto Süper Lig maçları olmak üzere toplam 24 maça çıkan Trabzonspor, Süper Lig'de en çok maç yapan takım olma ünvanını da elinde bulunduruyor. Türkiye'de yaşanan şike iddiaları yüzünden liglerin ertelenmesiyle birlikte yaşanan süreçte Bordo-mavililer üst üste maçlar oynadı. Hafta içi UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı, hem de Spor Toto Süper Lig maçı oynayan Trabzonspor hafta sonu tekrar Spor Toto Süper Lig maçı oynayarak yorucu bir takvimin içine girdi.

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlara bakıldığında Avrupa'da ve kendi liginde 24 maçla en çok müsabakaya çıkan takım Trabzonspor olurken, Bordo-mavili takımı 23 maçla Beşiktaş takip etti. Bursaspor ve Gaziantepspor ise 19 maçla takip ederken iki takım Avrupa maçlarını ise Spor Toto Süper Lig başlamadan oynamıştı.

Trabzonspor ile Beşiktaş ise hem Avrupa'da hem de kendi liglerinde mücadele etti. Bu sezon sadece Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte diğertakımlar resmi olarak 15 maç yaptılar. Başta Trabzonspor olmak üzere Beşiktaş'ta ortalama 3 günde bir maç yaparken, diğer takımlar ise 6 günde bir maç oynadılar.

Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın faturasını son 5 maçta galip gelemeyerek ağır ödeyen Trabzonspor, art arda evinde oynadığı 3 maç ise kaybetti. Zirve yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkını açan Bordo-mavililer, 5. haftada 13 puan kaybetti. Bu sezon ilk kez uygulanan play-off sisteminin ise en çok Trabzonspor'un işine yarayacağı görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler