Trabzon'da otogar nereye taşınacak?

Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, 61 Proje içinde yer alan otogar projesinin 61 Proje içinden çıkarılmadığını ve Akyazı Projesi içinde yer alacağını söyledi.Gümrükçüoğlu, “Ancak biz daha ötesini planladık. Güney Çevre Yolu güzergahında yer t

Trabzon'da otogar nereye taşınacak?

Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, 61 Proje içinde yer alan otogar projesinin 61 Proje içinden çıkarılmadığını ve Akyazı Projesi içinde yer alacağını söyledi.

Gümrükçüoğlu, “Ancak biz daha ötesini planladık. Güney Çevre Yolu güzergahında yer tepiti yapıyoruz. 5-7 yıl içinde otogarı Akyazı’dan da oraya taşıyacağız. Otogar Akyazı’da 5 ila 7 yıl kalacak” dedi.

Trabzon'un en önemli sorunlarından birisi olan ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da 61 projesi içinde yer alan otogarın Akyazı Projesi içinde geçici olarak yapılacağı ifade edildi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz günlerde günebakış’ın da sayfalarına taşıdığı, ‘Yeni terminal Akyazı Projesi’nden çıkarıldı’ yönündeki haberlere değinerek, “Akyazı Projesi’nin içine biraz prefabrik yapı olarak inşa edilecek otogar 5 ila 7 yıl süre ile orada bulunacak. Daha sonra ise Güney Çevre Yolu dediğimiz şehrimizin en önemli projelerinden olan bu yolun batı girişinin olduğu bir alanda yapmayı planlıyoruz” dedi.

7 YIL SONRA GÜNEY ÇEVRE YOLUNDA BİR ALANA KALICI OTOGAR YAPILACAK

Gümrükçüoğlu konuya ilişkin şunları söyledi;

Otogar bilindiği gibi bizim 61 projemizden birisiydi. Ancak ‘Akyazı dolgu alanında bu proje çıkarıldı’ diye bir şey söz konusu değil. Zaten Akyazı dolgu alanında bize verilmesi çalışmalarını sürdürdüğümüz hizmet alanında bu görevimizi yerine getireceğiz. Yani bize Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TOKİ, Karayolları ve belediyenin ortak protokolünde gereken şekilde Milli Emlak tarafından tahsis edilecek olan hizmet alanında fonksiyonu otogar olarak yapacağımız bir işlem gerçekleşmiş olacaktır. Yani otogarımızı oraya taşıyacağız, buna karşın Trabzon’un kalıcı otogar yeri orası olmayacak. Söz konusu alanda 5 ila 7 yıl arasında hizmet vermesi planlanmakta ve biraz prefabrik yapı olarak inşası düşünülmekte. Daha sonra şehrimizin en önemli projelerinden ve beklentilerinden olan Güney Çevre Yolu’nun şehrin Batı girişlerinden önemli olan bir alanda çok uzun yıllara hizmet edecek olan otogar yapılmış olacak. Bu konudaki yol haritamızı şu an itibariyle şartlar ve fiziki mekanlar çok değişmediği müddetçe bu şekilde belirlemiş durumdayız.”

MEVCUT OTOGARIN HALİ İÇLER ACISI, BÜYÜKŞEHİR TRABZON’A YAKIŞMIYOR

Öte yandan Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde hizmet vermeye devam eden otogarda ise başta işletmeci firmalar olmak üzere vatandaşlar da her geçen gün şikayetlerini dile getirmeye devam ediyor. Otogarda hizmet veren işletme sahipleri otogarın şehrin en önemli aynalarından olduğunu dile getirerek, “Bölgemizde neredeyse en kötü otogar şehrimizdeki. Zira içeride kış aylarında ısıtmadan tutun güvenliğe kadar pek çok sorun yaşanmakta. Özellikle seyahat eden ve şehrimize dışarıdan gelen misafirler otogarımızdan şikayetçi olduğunu bize de bildiriyor. Ancak bizim yapacak bir şeyimiz yok. Yetkililerin biran önce ne yapılacaksa bu konuda bir çalışma başlatmasını bekliyoruz. Bu otogar bu şehre özellikle de büyükşehir olan Trabzon’a yakışmıyor” şeklinde konuştular. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel