CHP'ye tazminat şoku!

CHP tarafından 27 Mart 2009 tarihinde yerel gazetelere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve o tarihte Başkanvekili olan İlyas Şeker aleyhine ilan verildi. İlana karşı İbrahim Karaosmanoğlu ve İlyas Şeker de Kocaeli Cumhuriyet Başsa

CHP'ye tazminat şoku!

CHP tarafından 27 Mart 2009 tarihinde yerel gazetelere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve o tarihte Başkanvekili olan İlyas Şeker aleyhine ilan verildi. İlana karşı İbrahim Karaosmanoğlu ve İlyas Şeker de Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunup Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, bu ilanda yer alan ifade ve açıklamaların hakaret oluşturduğu tespit edilerek ilanı veren Karaosmanoğlu ve İlyas Şeker’e karşı hakaretten mahkum etti.

2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından CHP’ye verilen mahkumiyet kararının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Başkanvekili İlyas Şeker bahse konu ilan dolayısıyla Kocaeli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne manevi tazminat davası açtı. Açılan bu tazminat davası 30.12.2013 tarihinde sonuçlanarak, mahkemece bu davada CHP Genel Başkanlığının İbrahim Karaosmanoğlu’na 7.000,00.TL, İlyas Şeker’e 5.000,00.TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildiği belirtildi.

TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM EDİLDİ

CHP’nin iftira ve ağır ithamlar içeren ilanları yayınlayan gazetelerde mahkum edildiği belirtildi. İçeriğine bakmaksızın ilamı yayınlamaktan dolayı Özgür Kocaeli, Bizim Kocaeli, Kırmızı Kocaeli ve Barış gazetesi tazminat ödemeye mahkum edildiği öğrenildi.

Geçen yıl Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin kararı ile İbrahim Karaosmanoğlu ve İlyas Şeker’e manevi tazminat verilmesini, yayın kuruluşlarının da bu ilandan dolayı sorumlu olduklarını ve yeniden davanın görülmesini kararlaştırmıştı. Bu karar sonunda Yargıtay süreci de tamamlanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler