Başbakan rekor kırdı

Başbakan Erdoğan, 2013'te, 27 ülkeye ziyaret gerçekleştirdi. Yurt dışı temasları için toplam 225 bin 498 kilometre yol kateden Erdoğan'ın en uzun yolculuğu, Rusya'nın St. Petersburg kentinden, Arjantin'in başkenti Buenos Aires kentine oldu.EN UZUN UÇAK SE

Başbakan rekor kırdı

Başbakan Erdoğan, 2013'te, 27 ülkeye ziyaret gerçekleştirdi. Yurt dışı temasları için toplam 225 bin 498 kilometre yol kateden Erdoğan'ın en uzun yolculuğu, Rusya'nın St. Petersburg kentinden, Arjantin'in başkenti Buenos Aires kentine oldu.


EN UZUN UÇAK SEFERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Eylül ayında, St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 Zirvesi'ne katıldıktan sonra, 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kentin açıklandığı törene katılmak üzere Buenos Aires kentine giden Erdoğan'ın, 13 bin kilometre kat ettiği bu yolculuğu, kesintisiz 16 saat sürdü. Erdoğan'ın bu seyahati, THY'nin de kesintisiz ve en uzun uçak seferi olarak kayıtlara geçti.


İLK YURT DIŞI SEYAHATLERİ AFRİKA'YA

Başbakan Erdoğan, 2013'te ilk yurt dışı seyahatini Afrika ülkelerine gerçekleştirirken, hemen her kıtadan ülkelere ziyarette bulundu.

Yılın ilk ziyaretini Afrika ülkelerinden Nijer, Gabon ve Senegal'e gerçekleştiren Erdoğan, Fas, Tunus ve Cezayir de ziyaret ettiği bu kıta ülkeleri arasında yer aldı.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden de Danimarka, Hollanda, Macaristan, Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Finlandiya ve Polonya'ya ziyarette bulundu.

Orta Asya'da Türkmenistan, Moğolistan, Kırgızistan, Balkanlar'da Kosova, Ortadoğu'da ise Katar ve BAE Sharjah'a ziyarette bulunan Erdoğan, ayrıca ABD, Rusya, Pakistan ve Arjantin'e de gitti.


YURT İÇİ SEYAHATLERİ

Başbakan Erdoğan, yurt içinde de yoğun bir çalışma yılını geride bıraktı. Erdoğan'ın, büyük çoğunluğu toplu açılış törenleri olmak üzere çeşitli programlara katılmak üzere gittiği il sayısı 35 oldu.

Yurt içinde de 2013'te yaklaşık 42 bin kilometre yol kateden Erdoğan'ın son bir yıl içinde ziyaret ettiği iller arasında Gaziantep, Kayseri, Mardin, Balıkesir, Siirt, Çanakkale, Eskişehir, Hatay/Reyhanlı, Mersin, Kayseri, Samsun, Erzurum, Bingöl, Kastamonu, Şırnak, Bursa, Rize, Adıyaman, Malatya, Kırşehir, Denizli, Adana, Van, İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Antalya, Konya, Giresun, Muğla, Ordu ve Manisa yer aldı.


23 DEVLET BAŞKANINI AĞIRLADI

Başbakan Erdoğan'ın yurt dışı seyahatlerinde aralarında ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in de aralarında bulunduğu liderlerle görüşürken, Türkiye'de de çok sayıda ülke liderini ağırladı.


10 ÜLKENİN MECLİS BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan'ın, 2013'te 23 devlet başkanının yanı sıra 10 ülkenin de meclis başkanını ağırladı.


25 ÜLKENİN BAŞBAKANI TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan, son bir yılda, Türkiye'yi ziyaret eden 25 ülkenin başbakanına da ev sahipliği yaptı.


21 YABANCI ÜLKE BAKANINI KABUL ETTİ

2013 yılında ülke liderlerinin yanı sıra çok sayıda yabancı ülke bakanıyla da bir araya gelen Başbakan Erdoğan, geçen yıl, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in de aralarında bulunduğu 21 yabancı ülke bakanını kabul etti.

Erdoğan, yıl içerisinde ayrıca bazı ülkelerin askeri ve siyasi parti liderleri uluslararası alanda etkin olan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile görüştü.

Başbakan Erdoğan ayrıca Microsoft CEO'su Steve Ballmer, FİFA Başkanı Sepp Blatter, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassır Abdulaziz Al Nasser, Sanatçı Yusuf İslam, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, İslam İşbirliği Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu ile görüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler