Trabzon'a 605 bin paket sigara nasıl geliyor

Trabzon Emniyetinin son dönemlerde yapmış olduğu çalışmalarda Trabzon genelinde bir yılda 405 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Polis ekipleri dışında Jandarma ekipleri de yapmış olduğu çalışmalarda bir yıl içerisinde 200 bin paket ele geçirmi

Trabzon'a 605 bin paket sigara nasıl geliyor
Trabzon Emniyetinin son dönemlerde yapmış olduğu çalışmalarda Trabzon genelinde bir yılda 405 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Polis ekipleri dışında Jandarma ekipleri de yapmış olduğu çalışmalarda bir yıl içerisinde 200 bin paket ele geçirmişti. Yasadışı yollar ile Türkiye’ye sokulan kaçak sigaralar Trabzon’a satılmak üzere gelirken gelen ihbarlar yada yol kontrollerinde ele geçiriliyor. Emniyet ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ele geçirilen sigaralarda ilginç bir detay dikkatlerden kaçmadı.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 
 MERSİN LİMANINDA HAZIRLANIYOR
 
Türkiye’ye yasadışı yollar ile sokulmuş gümrük kaçağı sigaraların Mersin limanı serbest bölgesinde üretildiği ortaya çıktı. Türkiye’nin en büyük limanları arasında olan Mersin Limanın Serbest bölgesinde paketlenerek Ortadoğu ülkeleri ile Asya ülkelerine ihraç edilen sigaralar kaçakçılık yöntemi ile tekrar yurdumuza sokuluyor. Kaçakçılık yönteminde ise emniyet güçlerini de hayrete düşüren olay göze çarptı.
 
 TEKSTİL ÜRÜNÜ OLARAK GERİ DÖNÜYOR
 
Mersin Limanında sigara olarak kamyon ve tırlar ile yurt dışına. çıkan sigaralar ülkemize tekrara geri girerken tekstil malzemesi olarak sokulduğu öne sürüldü. Özellikle doğu illerin de bulunan gümrük kapılarından yurdumuza sokulan sigaralar kapı kontrolü az olan sınırlardan ülkemize girdikten sonra illere dağılmak üzere kaçakçılık yapan kişiler tarafından pay edilerek dağıtıldığı iddia edildi. Emniyet güçleri yurt içinde yapmış olduğu çalışmalarda ise bu kaçakçılığa göz açtırmıyor.
 
 HABUR’DAN PEŞMERGE SİGARASI
 
Kaçak sigaralar arasında yer alan bazı markaların ise Kuzey Irak bölgesinde bulunan aşiretlerin sigarası olduğu tespit edildi. Gürcistan’da bulunan Sarp sınır kapısı dışından K.Irak sınır kapısı olan Silopi’de bulunan Habur sınır kapısında yurda giren kaçak sigaraların tamamına yakını peşmerge sigarası olduğu ifade ediliyor. Kuzey Irak’ta Üretilen kaçak sigaralar tırlar yada yolcu otobüsleriyle ülkemize sokulup bölgemize gelirken Türk sigara markalarının da K.Irak bölgesinde sahtesinin üretildiği belirtildi.
 
 
TÜRK MARKALAR DIŞARIDA ORADA UCUZ
 
Kuzey Irak'ta TEKEL ürünleri Samsun 216, Maltepe, Samsun, Tekel 2000, Uzun Samsun ve Tekel 2001 sigaralarını üreten iki kaçak sigara fabrikası ile çok sayıda atölye bulunduğu gelen bilgiler arasında. Bir diğer sorun ise yurt dışına ucuz ithal edilen TEKEL'e ait sigaralar, Kuzey Irak'ta marketlerden veya Habur Sınır Kapısı'nın ilerisindeki peşmerge gümrüğü tabir edilen sahadan temin ediliyor. Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu çalışmalar arasında kaçak sigara artışında Trabzon 35’nci sırada olduğu ise gelen bilgiler arasında
 
 TÜRKİYE’DE SİGARA ZAMMI OLUNCA
 
 Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 2012 yılı verilerine göre, 81 il de gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen sigara miktarı 15 milyon 150 bin paket.olduğu verilere yansır iken kaçak sigara artışının sebebinin Türkiye’de son dönemlerde uygulanan zamlar olduğu tespit edildi. Düzenlenen yasa ile ülkemizde sigara zamları tüketiciyi kaçak sigaraya yönlendirirken kaçakçılığa ilgiyi de artırdı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel