Ordu ve Ünye sahiline dokundurtmadı

Karadeniz Sahil Yolu geçtiği bir çok ilin sahilini yok ederken, sahillerinden bu yolun geçişine izin vermeyen iller de var.Başta Ordu ve onun en büyük ilçelerinden Ünye sahillerin doğal görüntüsünü bozmayarak Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir içinden geçmesi

Ordu ve Ünye sahiline dokundurtmadı

Karadeniz Sahil Yolu geçtiği bir çok ilin sahilini yok ederken, sahillerinden bu yolun geçişine izin vermeyen iller de var.

Başta Ordu ve onun en büyük ilçelerinden Ünye sahillerin doğal görüntüsünü bozmayarak Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir içinden geçmesine izin vermediler.

Durum böyle olunca da Karadeniz Sahil Yolu geçişi için Güney Çevre Yolu çalışmaları başladı.

Yıllardır Trabzon için bir hayal ve sadece politik olarak gündeme getirilen fakat uygulanması için hiç bir çalışma içerisine girmeyen Güney Çevre yolu'nu Ünye bitirmek üzere.

Yapımına 2007 yılında başlanan ve 2013 yılının Ekim ayında bitirilebileceği açıklamaları yapılan Ünye Güney Çevre yolunda AK Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar incelemelerde bulundu.

AK Parti Ünye İlçe Teşkilatı, karayollarından gelen temsilciler ve Fermanoğlu İnşaat yetkilileri ile birlikte, Ünye Çevre Yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Av. Ahmet Çamyar, Ünye Çevre Yolu’nun 2013 Ekim ayına kadar bitebileceğini açıkladı.

Çalışmalar hakkında da bilgiler veren Çamyar, “Ünye Çevre Yolu’nda incelemede bulunduk. İncelemelerde 10’a yakın noktada farklı farklı çalışmaların devam ettiğini gördük. Özellikle batı yakasında bulunan Yunus Emre Tüneli’ndeki çalışmalarla, sol tüpte yaklaşık 8-10 gün sonra ışığı görmüş olacak. Diğer tüpten karşıdan karşıya geçiş mümkün zaten. İç dizaynla ilgili elektrifikasyon işlemleriyle ilgili ihale yapılmış vaziyette. Bayramca Tünelimizde bu işlemlerde bitmiş vaziyette. Şu anda hem sanayi bölgesinde hem doğu gölgesinde hem de mevcut tünelin içerisinde ciddi bir şekilde çalışma yürütülüyor. Zannediyorum ki ekim ayı yani kurban bayramı gibi çevre yolu inşaatı bitirilmiş olacak. Batı tarafından tünel ağzına kadar olan kısımla ilgili asfaltlama işlemi geçen yıl bitirilmişti. Şu an orada drenaj çalışmaları devam ediyor. Aydınlatma ile ilgili boruların döşenmesi ve kaldırım çalışmaları devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel