Giresun'da köylülerin köprü isyanı

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Deregözü köyünde HES çalışmaları nedeniyle 50 haneli Cami Mahallesinin kullandığı tek köprü olan Cuma Köprüsü ulaşıma kapandı. Deregözü Köyünde HES çalışmaları nedeniyle Cumartesi günü yıkılan köprünün yapılmadığını mahal

Giresun'da köylülerin köprü isyanı

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Deregözü köyünde HES çalışmaları nedeniyle 50 haneli Cami Mahallesinin kullandığı tek köprü olan Cuma Köprüsü ulaşıma kapandı. 

Deregözü Köyünde HES çalışmaları nedeniyle Cumartesi günü yıkılan köprünün yapılmadığını mahallede bulunan yaklaşık 30 taşımalı eğitim gören öğrencilerin başka yolları olmadığı için okula gidemediklerini belirten öğrenci velisi Haşim Kır (35), “HES yetkilileri köprünün ayağını kimseye duyurmadan bir uyarı levhası koymadan yıktılar.
 
Bir alternatif yolunuz var, çalışmıyor. HES yetkilileri bu alternatif yolumuzu yapsalardı köprü yapılana kadar beklerdik. Ama şu anda mahallede bir hasta olsa bir yangın olsa araç çıkamıyor ve öğrenci velileri çocuklarını okula göndermiyor, okul servisleri karşıda kaldı. Bu araçlarda yol olmadığı için karşıda kaldı” dedi.
HES’e karşı olmadıklarını ama HES tarafından mağdur olduklarını, 1998 yılında köylünün kendi imkanlarıyla yaptıkları köprüyü yıktıklarını ifade eden Ali Koç (40), “Taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerimiz köprü olmadığı için okula gidemiyorlar köprünün yıkılan tarafının da ne zaman yapılacağı belli değil yazık değil mi çocuklara neden bizim çocuklarımız eğitimden geri kalsın. Bizim çocuklarımız bu gün Pazartesi okula gidemediler çocuklarımızın okula gitmesi köprünün yıkılan bölümün yapılmasına bağlıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel