Kalben kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ünlü müzisyen, söz yazarı ve oyuncu Kalben kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Kalben kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ünlü müzisyen, söz yazarı ve oyuncu olan Kalben kimdir? Kalben nereli ve kaç yaşında? İşte Kalben hakkında detaylar...

KALBEN KİMDİR?

Kalben Sağdıç İncesaraç, 17 Ocak 1986'da İskenderun'da dünyaya geldi. Türk müzisyen, söz yazarı ve oyuncu olarak tanınan Kalben, müziğe olan tutkusuyla biliniyor.

Müziğe olan ilgisini sekiz yaşında aldığı bir klavye ile keşfeden Kalben, 14 yaşında ilk gitarını aldı. Müzik eğitimine devam ederken akademik kariyerini de ilerleten Kalben, 17 yaşında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne burslu olarak girdi ve 2007 yılında mezun oldu. Ardından aynı üniversitede Grafik Tasarım bölümünde Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yüksek lisans yaparak 2011'de mezuniyetini tamamladı.

Yüksek lisans sonrası iş hayatına atılan Kalben, Universal Pictures'ta marka müdürü olarak çalışmaya başladı ve çeşitli sektörlerde edindiği deneyimlerle kendini geliştirdi. Müzik kariyerine odaklanmaya karar verdiğinde, Ankara ve İstanbul'da nadiren de olsa müzik yapmaya ve konserler veremeye devam etti. Müzikal yetenekleri, 18 Ekim 2014'te Sofar Sounds kapsamında Galata'da verdiği ev konseriyle dikkat çekti ve bu konserin videosu kısa sürede popüler oldu.

Kalben, müzik kariyerinin yanı sıra "Lulu" adlı çocuk romanı serisiyle de adından söz ettirdi. Sahne adını taşıyan ilk albümü "Kalben", Şubat 2016'da piyasaya sürüldü. Bu albümle büyük beğeni toplayan sanatçı, birçok ödül ve adaylık elde etti. Özellikle 2016'da Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Çıkış Yapan Solist' kategorisinde aday gösterildi ve aynı yıl Radyo Aydın Müzik Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçısı' ödülünü kazandı.

Kalben, müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinirken, aldığı ödüllerle de başarısını perçinlemiş oldu. Sanatçının albümleri arasında "Sonsuza Kadar" (2017) da bulunuyor ve müzikseverler tarafından yoğun ilgi görüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler