CHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Örsan Öymen kimdir?

CHP'de genel başkanlık yarışı başlarken Prof. Dr. Örsan Öymen adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Örsan Öymen kimdir? İşte detaylar...

CHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Örsan Öymen kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde Genel Başkanlık yarışı başlarken adaylar bir bir ortaya çıkıyor. Son olarak adaylığını açıklayan isim Prof. Dr. Örsan Öymen oldu. Prof. Dr. Örsan Öymen kimdir? Bütün ayrıntılar haberimizde.

orsan-oymen-kimdir.jpeg

CHP'de değişim çağrılarının ardından alınan kongre kararı sonrasında genel başkanlık için adaylar ortaya çıkmaya başladı. Bu adaylardan biri de eski Genel Başkan Altan Öymen’in yeğeni, CHP eski Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Örsan K. Öymen, oldu.

Öymen, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden sonra, CHP'nin 2023 kongre ve kurultay sürecinden önce, “CHP’de devrim Türkiye’de devrim” mottosuyla CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin kurulmasına öncülük etmişti.

orsan-oymen-kimdir.jpg

Örsan Öymen kimdir?

20 Ağustos 1965 tarihinde Ankara'da doğan Örsan Öymen, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, yüksek lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yaptı.

Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi ve Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapıyor. Öymen, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni, gazeteci Mustafa Örsan Öymen’in oğlu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi