Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi - Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifini merak edenler mercimek çorbası tarifini buradan öğrenebilirler... İşe detaylar

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi - Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı Mercimek Çorbası tarifi en çok aranan çorba tarifleri arasında yer alıyor. Mercimek çorbası Türkiye'de en çok sevilen çorbalar arasında yer alır. Lezzetli bir mercimek çorbası tarifi için yapılması gerekenler burada...

MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

Mercimek çorbası için gerekli olan malzemeler şöyle; 1 bardak kırmızı mercimek, 1 kaşık un, 1 adet soğan, 1 adet havuç, yarım kaşık biber veya domates salçası, tuz, karabiber, isteğe bağlı olarak yarım çay kaşığı kimyon, 1 litre su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Bunların yanı sıra çorbanın üzeri için tereyağ ve kırmızı toz biber gereklidir.

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi - Mercimek çorbası nasıl yapılır?

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

İlk olarak bir tencereye sıvı yağ koyup doğradığımız soğanları kavurmaya başlayın. Daha sonra da unu ekleyip karıştırın. Biraz kavurmanızın ardından salçayı da üzerine koyun. Küp küp şeklinde doğradıüınız havuçları tencereye koyduktan sonra mercimekleri de ekleyin. Bu işlemden sonra su ekleyip kısık ateşte pişirin. 

Havuçlar yumuşadıktan sonra çorbayı blenderdan geçirin. Üzerine de tuz ve baharatları da ekleyip kaynatın. Üzeri için de bir tavada yağ ile toz biberi kızdırıp servis etmeden önce çorbanın üzerinde gezdirin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler