Akçaabat köftesi nasıl yapılır? Akçaabat köftesi için hangi malzemeler kullanılır?

Trabzon’dan çıkan ve adını Akçaabat ilçesinden alan Akçaabat Köftesi nasıl yapılır? Akçaabat köftesi için hangi malzemeler kullanılır? İşte Akçaabat Köftesi ile ilgili merak edilenler…

Akçaabat köftesi nasıl yapılır? Akçaabat köftesi için hangi malzemeler kullanılır?

Trabzon’un eşsiz lezzetlerinden biri olan Akçaabat köftesi, geleneksel tariflerin en gözde örneklerinden biridir. Akçaabat, Trabzon'un bir ilçesi olup, köfte adını buradan alır.

Hazırlanışı ve sunumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Akçaabat köftesi, özel günlerde ve aile yemeklerinde sıkça tercih edilen bir lezzettir.

AKÇAABAT KÖFTESİ İÇİN HANGİ MALZEMELER KULANILIR?

Malzemeler:

1.5 kg yağsız dana kıyma

300 g iç yağı

6 diş sarımsak

300 g bayat ekmek

Yarım çay bardağı maden suyu

Tuz

Akçaabat köftesi nasıl yapılır? Akçaabat köftesi için hangi malzemeler kullanılır?

AKÇAABAT KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Hazırlanışı:

Akçaabat köftesinin hazırlık süreci, lezzetinin sırlarını barındırır. İlk adımda, kıyma ve iç yağ kıyma makinesinden geçirilir. Böylece köftenin temel yapı taşları bir araya gelir. Daha sonra, bayat ekmek ve soyulan sarımsaklar da eklenerek, karışım ikinci bir kez daha makineden geçirilir. Bu işlem, köftenin dokusunu ve lezzetini artırır.

Karışım, daha sonra mermer bir tezgahta 15 dakika boyunca yoğrulur. Bu yoğurma işlemi, köftenin kıvamını ve lezzetini belirler. Yoğurma işlemine, köftenin yumuşaklığını sağlamak için yarım çay bardağı maden suyu eklenir. Maden suyu, köftenin daha da yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.

Kıvama gelen köfte harcından avuç içi büyüklüğünde parçalar alınır ve elde yuvarlanıp yassı bir şekil verilir. Köfteler, birkaç saat öncesinden hazırlanıp streç film ile sarılarak buzdolabında dinlendirilir.

Pişirme işlemi ise tercihe bağlı olarak mangalda, tavada veya 180 derece fırında yapılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yemek Tarifleri