Tanju Akıncıoğlu

Tanju Akıncıoğlu

Akyazı mı karayazı mı

Sene 2007 Temmuz"un 20"si Trabzon Belediyesi"nin önünde mahşeri bir kalabalık, Başbakan Erdoğan Trabzonlulara sesleniyor.

Miting alanında Akyazı Projesi ile ilgili afişler ve bu projeyi destekleyen Trabzonluların başbakana yoğun ilgisi.

Bu ilgi karşısında sessiz kalamayan başbakanın Trabzonluyu mutlu eden vaatleri;

“Size söz veriyorum Akyazı projesi hayata geçecek ve 2011 yılında bitecek. Trabzonspor"da kendisine yakışan stadyuma kavuşacak”

Sayın Erdoğan, Trabzonluların  Akyazı Projesi"ne ilgisinden o kadar etkilenmiş olacak ki aynı günün akşamı Trabzon"dan canlı yayınlanan Siyaset Meydanı programında da Akyazı projesi ile açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, "Bu proje hayata geçecek ve 2011"e kadar bitecek" dedi.

Erdoğan bunları dedi de gelinen süreçte Akyazı tartışmaları biti mi? Hayır bitmedi.

2009 yılına girmeye az bir süre kala, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet  Atalay, Başbakanın da verdiği söz doğrultusunda “Akyazı projesi 2011 Olimpiyatlarına yetişecek” derken, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bırakın Akyazı"yı, hükümet gerekli desteği vermez ise Trabzonspor"un bu yıl katılabileceği Avrupa Kupası maçlarını  Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyu"mun da  oynayamayacağı uyarısını yaparak, tüm siyasilerden yardım istiyor. "Akyazı hayal" diyor.

Sadri Şener Akyazı"ya karşımı; tabi ki hayır…

Burada Şener"i farklı kılan tek özellik tecrübelerinin ona verdiği ayrıcalıkla gerçekçi düşünmesi.

Ne diyor Şener “Trabzon"u bir Bursa, bir Antalya ile mukayese etmeyin. Trabzon"un ekonomisi bu şehirlerle bir değil. Orada Akyazı benzeri spor kompleksi projelerini özel sektöre yaptırtabilirsiniz, ama Trabzon"da böyle bir yatırım devlet desteği ile yapın ki gerçekleşsin”

Ortada verilen sözler var. Öyle onun bunun verdiği söz değil, bu bizzat Sayın Başbakanın verdiği söz. Yani tabi ki Akyazı Projesi 2011 yılına kadar bitecek. Bugün itibarı ile kazma dahi vurulmamış olsa bitecek.

Peki  Akyazı 2011"de bitecekte  Avni Aker"in hali ne olacak.

Trabzonspor 2011 yılına kadar Avrupa kupaları maçlarını Trabzon dışında Ankara veya İstanbul"da mı oynayacak.

Buna hiç kimse cesaret edemez. 

Trabzon"da oynanamayan Avrupa kupası maçlarının hesabını da hiçbir Trabzonspor taraftarına veremez.

O zaman yapılması gereken tek şey; Başkan Şener"in de dediği gibi bütçe görüşmelerinde Avni Aker Stadyumu için bir ödenek çıkartılması zorunluluğu.

Bu ödenek çıkartılmalı ve Avni Aker Stadyumu,  Avrupa kupası maçlarının oynanabileceği standartlara getirilmelidir.

Allah korusun bu yapılmaz ise Trabzon"un Akyazı"sı birden oluverir siyasilerin Karayazısı.

Benden demesi.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR