Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Ak Parti Trabzon'da Rulet Oynadı

AK Parti Trabzon’da rulet oynadı AK Parti Trabzon’da milletvekili adaylarını tanıttı. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’ndan detaylar vermeye çalıştık. Arkadaşımız Mehmet Kaplan fotoğraf çekti. Önemli ayrıntıları görsel anlamda aktarmaya çalıştı. Bende haberi aktardım. Tabiki bu arada bazı izlenimlerim oldu.

* Katılımcıları irdeledim. Milletvekili aday adayları içinde AK Parti’nin ağır topları ‘eften püften’ sebeplerden mazeret bildirerek tanıtım programına katılmadılar. Onlar köşe bucak kaçtıysa gerisini siz düşünün. Yani belliki AK Parti teşkilatlarını ciddi anlamda liste rahatsız etti. Tabi bu sandığa yansır mı göreceğiz.

* Salona bakınca içimden Süleyman Soylu’nun ‘işi çok zor’ dedim. Hem kentin doğu tarafına fazla ağırlık vermiyorsun hemde siyasi bilinirliliği İstanbul ve Ankara’da geçirmiş bir adayı birinci sıraya koyuyorsun. Tabi bu rulet oynamak gibi bir şey. Büyük risk. Yada ‘kendinden çok eminsin nasılsa oyları ben alıyorum’ demek istiyorsun. ‘Riski kendi üzerime alıyorum’ diyorsun.

* Konuşmacıları dinlerken şöyle bir arka taraflara yürüyerek kalabalığı görmek istedim. Bir tribün programın yarısında neredeyse boşalmış, arkada taraflar ise tamamen boştu. Sadece sandalyeler doluydu. Bir çoğu dışarı çıkmış. Verilen mesajları merak eden kimse yok. Sadece orada olmak için olanlar da oldukça fazla.

* Diğer yandan Süleyman Soylu Fenerbahçe Kongre üyesi. Bu çok tartışıldı Trabzon’da… Tanıtım toplantısında yapacağı konuşmadan ciddi mesajlar bekleyenler yanıldı. Konuşmasının çok kısa bir bölümünde geçmişte efsane olan Trabzonspor’dan bahsetti. Sevgisini dile getirmeye çalıştı ama yeterli olduğunu sanmıyorum.

* Muhammet Balta Salih Cora’yı yanına alarak ‘6 vekil çıkarmalıyız’ dedi. Salonda gördüğüm bu atmosferle bu çok zor gibi gözüküyor. Böyle giderse Salih Cora’nın, “Nihat hocam için çalışıp onu meclise göndereceğim” ümidi bile gerçekleşemeyecek hatta daha da ötesinde hayal kırıklığı da yaşayabilir.

* Süleyman Soylu bu seçim çalışmalarında Trabzon’a da çok ağırlık vereceğini sanmıyorum. Muhammet Balta listeye abilik yapacak. Bakalım başarılı olabilecek mi? İl Başkanlığı dönemindeki gibi hatalar yaparsa muhalefetin işini kolaylaştırır diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası 19 Mayıs Spor Salonu şunu dedi; AK Parti Trabzon’da umduğunu bulamayabilirsin.

SOYLU VE PEKŞEN TRABZON’DA OY KULLANABİLECEK Mİ?

AK Parti Trabzon birinci sıra Milletvekili adayı Süleyman Soylu ve CHP Trabzon birinci sıra Milletvekili adayı Haluk Pekşen’in nasıl aday olduğunu biliyorsunuz. Son ana kadar listede oldukları belli değildi. Sanırım o sıra nerede oy kullanacakları konusunda bir çalışma yapmamışlar. İkisinin de Trabzon’da oy kullanamayacağını öğrendim. İnşallah doğru değildir. Trabzon’un vekili kendine oy kullanamayarak meclise gidiyor. Bu kentin genlerine ters bir durum olmaz mı?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR