Ünlü oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti! Kayhan Yıldızoğlu kimdir?

Türk sinemasının usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında vefat etti. Cenazesi pazartesi günü Levent'ten kaldırılarak Feriköy'e defnedilecek. Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başsağlığı diledi.

Ünlü oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti! Kayhan Yıldızoğlu kimdir?

Türk sinemasının sevilen isimlerinden, usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında hayata veda etti. Yıldızoğlu'nun kızı Sibel Aybar tarafından yapılan açıklamaya göre, değerli sanatçının vefatı yaşlılığa bağlı sebeplerden kaynaklandı. Aile, Yıldızoğlu'nun cenazesinin pazartesi günü öğle namazına müteakip Levent'ten kaldırılarak, sanatçının son arzusu üzerine annesinin yanına Feriköy Mezarlığı'na defnedileceğini duyurdu.

unlu-oyuncu-kayhan-yildizoglu-hayatini-kaybetti-kayhan-yildizoglu-kimdir.jpg

Bu üzücü kayıp karşısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bir taziye mesajı yayımladı. Ersoy mesajında, "Türk sinemasının büyük ustası, sinemamızın duayeni, unutulmaz sanatçı Kayhan Yıldızoğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisi gönüllerimizde müstesna bir yere sahipti. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Kayhan Yıldızoğlu, uzun yıllar boyunca Türk sinemasına yaptığı katkılar ve unutulmaz rolleriyle hafızalarda yer etmişti.

unlu-oyuncu-kayhan-yildizoglu-hayatini-kaybetti-kayhan-yildizoglu-kimdir-001.jpg

Kayhan Yıldızoğlu kimdir?

Türk tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının deneyimli isimlerinden Kayhan Yıldızoğlu, sanatseverlerin hafızalarında önemli bir yer tutuyor. 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul'un Yeşilköy semtinde dünyaya gelen Yıldızoğlu, Çerkez asıllı bir ziraat mühendisi olan babası Rahmi Bey ve Girit kökenli öğretmen annesi sayesinde kültürel bir çeşitlilik içinde büyüdü. Ailesinin mesleki nedenlerle Ankara'ya taşınmasıyla lise eğitimini başkentte tamamladı. Ancak, ailesinin yönlendirmesiyle başladığı hukuk eğitimini üçüncü sınıfta terk etti.

1957 yılında İstanbul'da yedek subay olarak askerlik görevini yerine getiren Yıldızoğlu, ardından hayatını sanata adamaya karar verdi. Bu süreçte Türkan Suner ile evlendi ve bu evlilikten iki kız çocuğu sahibi oldu. Evliliğin sona ermesinin ardından ise ünlü aktör Şener Şen ile Cihangir'de üç buçuk yıl süren bir dönem geçirdi. Kariyerine tiyatro ile adım atan Yıldızoğlu, Muhsin Ertuğrul ile olan tesadüfi bir buluşmanın ardından İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda yirmi yıl boyunca pek çok oyunda rol aldı.

Kayhan Yıldızoğlu, tiyatro kariyerinin yanı sıra sinema ve televizyon dünyasında da önemli izler bıraktı. Kendisi "Kurtlar Vadisi Pusu", "Küçük Ağa", "Evim Sensin", "Akasya Durağı" ve "Selena" gibi sevilen dizilerde ve "Eşkıya", "Kahpe Bizans", "Yabancı Damat" gibi unutulmaz filmlerde performansıyla göz doldurdu. Sanatçı, karakter oyuncusu olarak geniş bir yelpazede canlandırdığı rollerle Türk sinemasının gelişimine katkı sağladı.

Yıldızoğlu'nun filmografisi, 1960'lı yıllardan başlayarak "Malkoçoğlu", "Kara Murat" serileri gibi dönemin popüler yapımlarından, 2000'lerin başında "Yabancı Damat" gibi aile dizilerine kadar uzanıyor. Ayrıca "Kurtlar Vadisi Pusu" gibi reyting rekorları kıran dizilerde de rol alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam