Trabzon’da cinsel organı kesilen S.G.’nin davası ertelendi
Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, olayla ilgili tutuksuz yargılanan İ.T. (41) katılmazken, cinsel organı kesilen S.G. duruşmada hazır bulundu. Mağdur S.G., ifadesinde işlev kaybıyla ilgili olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde muayene olduğunu ve raporun verildiğini belirtti.
Mahkeme hakimi, önceki ara karar doğrultusunda dosyanın gönderilerek katılanın kesin raporunun alınması için yeniden Adli Tıp Kurumu (ATK) Trabzon Şubesi’ne yazı yazılmasına karar verdi. Hakim ayrıca, mağdurun maruz kaldığı yaralanmanın Türk Ceza Kanunu’nun 87/1-a ve 2-b maddeleri kapsamında organın işlevinin yitirilmesine veya sürekli zayıflamasına neden olup olmadığı yönündeki raporu bekleyeceklerini belirterek duruşmayı 14 Temmuz 2011 tarihine erteledi.
Olay, 3 Ağustos 2008 tarihinde Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’ndeki bir otelde meydana gelmişti. İ.T., birlikte olduğu S.G.’nin cinsel organını uyurken kesmiş ve çevredeki bir otelin çatısına atmıştı.
Olay sonrası S.G., KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kesilen penis ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyatla yerine dikilmişti.