Trabzon bunlara sahip çık

 Trabzon'un Maçka ilçesinde, Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonunda sağılan farklı alabalık türlerine ait 2,5 milyon yumurtadan elde edilen 1 milyon 927 bin yavru, 15 ildeki farklı su kaynaklarına bırakıldı Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa

Trabzon bunlara sahip çık

 

Trabzon'un Maçka ilçesinde, Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonunda sağılan farklı alabalık türlerine ait 2,5 milyon yumurtadan elde edilen 1 milyon 927 bin yavru, 15 ildeki farklı su kaynaklarına bırakıldı
 
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Yunus Erkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının doğal kahverengi alabalık türlerini üreterek orman içi sularda azalan alabalık popülasyonlarını üst düzeye çıkarmak olduğunu ifade etti.
 
Doğal Alabalık Üretimi Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması projesinin 2005 yılından itibaren uygulamaya konduğunu vurgulayan Erkut, şöyle devam etti:
 
"Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu pilot istasyon olarak 2006 yılında projeye dahil edildi. İstasyonumuz, dış bölümde 54 adet havuz ve kuluçkahane ile idari bölümleri kapsayan binadan oluşuyor. Anaç sayısına bağlı olarak 2006-2011 döneminde bir milyon 658 bin adet yavru alabalık ürettik. Aynı dönem içerisinde bir milyon 297 bin yavru alabalığı su kaynaklarına bıraktık. 2011-2012 Ekim-Ocak sağım döneminde yaklaşık 2,5 milyon yumurta sağımı gerçekleştirdik. Bunun sonucunda elde ettiğimiz yavruları Türkiye'nin farklı illerinde derelere bıraktık."
 
Erkut, proje kapsamında istasyonda üretim ve doğaya bırakma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "2011-2012 sağım döneminde elde edilen yumurtalardan toplam 2 milyon yavru alabalık üretimi gerçekleştirildi. Doğaya bırakma çalışmaları Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından, Genel Müdürlükçe belirlenen dağıtım programı çerçevesinde gerçekleştirildi" dedi.
 
-Bir milyon 927 bin yavru alabalık derelere bırakıldı-
 
Yunus Erkut, istasyondan 2011-2012 yılında üretilen yavru alabalıkların ilk dağıtımın Tunceli'ye 10 Mayıs tarihinde yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Tunceli'de doğaya 40 bin alabalık yavrusu bırakıldı. Tunceli'den sonra ise Uşak'ta 40, Ordu'da 20, Ardahan'da 100 bin, Giresun'da 10 bin, Artvin'de 390 bin, Tokat'ta 60 bin, Zonguldak'ta 100 bin, Karabük'te 50 bin, Bilecik'te 15 bin, Rize 29 bin, Ankara'da 105 bin, Trabzon'da 254 bin, Sinop'a 24 bin ve Bolu'da 690 bin alabalık yavrusu doğayla buluştu. Toplamda 1 milyon 927 bin alabalık yavrusu derelere bırakılmış oldu."
 
Erkut, istasyonda üretilen balıkların Türkiye'nin çeşitli illerinde doğayla buluşmaya devam edeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler