Tatil Döneminde Doğa ile Buluşma Çağrısı: Korunan Alanlarda Hassasiyet Vurgusu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan Bayramı'nda vatandaşları milli ve tabiat parklarını ziyaret etmeye çağırarak, doğal alanlarda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Tatil Döneminde Doğa ile Buluşma Çağrısı: Korunan Alanlarda Hassasiyet Vurgusu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan Bayramı tatilinde doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşları milli ve tabiat parklarını ziyaret etmeye davet etti. Bakan Yumaklı, doğal alanlarda gereken hassasiyeti gösterme çağrısında bulunarak, vatandaşlardan orman yangınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün yönetimindeki milli parklar ve tabiat parkları, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya hazır. Bu alanlar, temiz hava, su, tarihi ve doğal kaynaklar ile sakin ortamlarıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'nin dört bir yanında bulunan 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı gibi toplamda 662 korunan alan, şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenler için ideal destinasyonlar arasında yer alıyor. Bakanlık, özellikle tatil dönemlerinde bu alanlara olan ilginin artacağını öngörerek, ziyaretçilere huzurlu bir deneyim sunmak için gerekli önlemleri aldı.

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda 1 milyon 333 bin 718 kişi bu korunan alanları ziyaret etmiş, en çok ilgi gören yerler arasında Marmaris Milli Parkı, Ormanya Tabiat Parkı ve Burç Tabiat Parkı yer almıştı.

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin biyoçeşitlilik açısından zengin bir mirasa sahip olduğunu belirterek, bu değerlerin korunması ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalara dikkat çekti. Vatandaşların bu alanları bilmesi ve ziyaret etmesinin önemine vurgu yapan Yumaklı, bu alanların gelecek nesillere aktarılması gereken değerli hazineler olduğunu ifade etti.

Ramazan Bayramı'nın, doğayla buluşmak için önemli bir fırsat olduğunu belirten Bakan Yumaklı, vatandaşlardan alınan güvenlik önlemlerine uymalarını ve doğal alanlarda yangına yol açabilecek davranışlardan kaçınmalarını istedi. Bakan ayrıca, tüm vatandaşların ve İslam aleminin bayramını kutlayarak, herkesin huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam